Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Pārliecinošu uzvaru Ukrainas basketbola čempionāta finālsērijas pēdējā, septītajā mačā piektdien izcīnīja latviešu basketbolista Riharda Kuksika pārstāvētā Kijevas "Budiveļņik" vienība, un tādējādi viņš kopā ar komandas galveno treneris Ainaru Bagatski kļuvis par Ukrainas čempionu.

Aizvadītajā mačā Kijevas klubs savā laukumā ar 82:70 (28:19, 30:20, 11:14, 13:17) pārliecinoši pieveica Mariupoles "Azovmaš" basketbolistus, triumfējot Ukrainas čempionātā.

Kuksiks šoreiz laukumā pavadīja 15 minūtes un 14 sekundes, realizējot vienīgo izmesto divpunktu metienu, bet četras reizes kļūdoties no trīspunktu līnijas.

Taču ar ievērojamu sniegumu atzīmējās Kuksika komandas biedrs Leo Lionss. Amerikāņu leģionārs iemeta 27 punktus, realizējot četrus no pieciem pustālajiem metieniem, trīs no sešiem trejačiem un desmit no 12 soda metieniem.

Savukārt "Azovmaš" komandā 31 punktu spēja gūt Lionsa tautietis Lins Grīrs.

Kā ziņots, "Budiveļņik" pusfinālsērijā līdz četrām uzvarām ar 4-0 pieveica Ļvovas "Politehnika" spēlētājus. Tikmēr "Azovmaš" pusfinālā neatstāja nekādas izredzes Zaporožjes "Ferro-ZNTU" komandai, sērijā uzvarot ar 4-0.

"Budiveļņik" šosezon uzvarēja Ukrainas čempionāta regulārajā turnīrā, kā arī aizkļuva līdz Eiropas kausa turnīra pusfinālam.

Citu Latvijas pārstāvju komandas Ukrainas čempionāta izslēgšanas spēlēm nespēja kvalificēties. Krivojrogas "Krivbasbasket", kuras galvenais treneris ir Kārlis Muižnieks, bet par fizisko sagatavotību rūpējas Māris Bružiks, regulārajā sezonā izcīnīja devīto vietu, bet MBK Mykolaiv" ar Agri Galvanovski un Artūru Štālbergu treneru korpusā, kā arī ar Mārtiņu Kravčenko spēlētāju vidū palika pozīciju zemāk.

Vēl 12.vietu ieņēma "Odessa" komanda, kurā sezonas otro pusi aizvadīja Kaspars Cipruss, savukārt 13.pozīcijā 14 komandu konkurencē ierindojās Dņeprodzeršinskas "Dņipro-AZOT" vienība, kurā galvenā trenera Andrja Prokuraita palīgs vairākus mēnešus bija latvietis Guntis Endzels.

Kā ziņots, nākamajā sezonā Muižnieks pārņems regulārās sezonas ceturto spēcīgāko vienību Južnijas "Himik".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!