Foto: Renārs Buivids / facebook.com/BARONS

"Barons kvartāls" basketbolisti trešdien ļoti sīvā "Olybet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačā viesos atspēlēja 12 punktu deficītu un sīvā galotnē pārspēja pēdējā laikā labi spēlējošo "Jēkabpils" komandu.

"Barons kvartāls" guva uzvaru ar 81:76 (13:22, 23:12, 28:21, 17:21), tiekot pie otrā panākuma pēdējos piecos šajā turnīrā aizvadītos mačos.

Uzvarētājiem Dāvis Geks guva 21 punktu, no spēles trāpot astoņus no desmit metieniem, tostarp trīs trejačus, kamēr Taurs Jogela un Kristaps Mediss pievienoja attiecīgi 17 un 16 punktus.

"Jēkabpils" komandu no zaudējuma neglāba Jurija Aleksejeva 25 gūtie punkti un izcīnītas 14 atlēkušās bumbas, bet Rinalds Sirsniņš un Roberts Stumbris sameta pa desmit punktiem katrs.

Spēli krietni labāk sāka mājinieki, kuri neilgi pirms pirmās ceturtdaļas beigām atradās vadībā ar 17:5. Tiesa, turpinājumā "atdzīvojās" arī rīdzinieki, kuri jau otrās ceturtdaļas vidū atradās vadībā ar 27:24, bet pēc pirmā puslaika bija priekšā ar diviem punktiem 36:34.

Arī trešajā ceturtdaļā nedaudz labāki bija "Barons kvartāls" spēlētāji, kuri divas minūtes pirms ceturtdaļas beigām spēja panākt 59:48 savā labā. Pārsvaru nosargāt viesiem tomēr neizdevās un cīņas beigas bija ļoti saspringtas.

Spēles pēdējo nogriezni "Jēkabpils" sāka ar septiņiem punktiem pēc kārtas, gandrīz noķerot pretiniekus, bet nepilnas četras minūtes pirms beigām jau izvirzoties vadībā ar 71:70. Tomēr pēdējās divās minūtēs Mediss un Dāvis Zonne iemeta pa tālmetieniem, kas ļāva "Barons kvartāls" komandai pārņemt vadību 78:76, beigās to arī noturot.

Abas vienības šosezon savā starpā vēl nebija tikušās.

"Barons kvartāls" oktobra beigās parūpējās par vietēja mēroga pārsteigumu un ar 66:62 uzvarēja "Ventspili", taču pēc tam LBL sekoja trīs neveiksmes pēc kārtas.

Tikmēr "Jēkabpils" vienība līdz iepriekšējai nedēļai bija izcīnījusi četras uzvaras pēc kārtas, taču tad ar 67:71 savā laukumā nācās piekāpties Latvijas čempionei "Valmierai"/ORDO, tagad ciešot otro neveiksmi pēc kārtas.

LBL kopvērtējumā līdere ir "VEF Rīga", kuras kontā ir piecas uzvaras piecās spēlēs, bet "Ventspils" desmit mačos tikusi pie deviņiem panākumiem. "Valmiera"/ORDO ar piecām uzvarām deviņās spēlēs ir trešā, bet viņiem seko "Jūrmala"/"Fēnikss" ar sešiem panākumiem 11 mačos, kamēr "Barons kvartāls" tagad ir piecas uzvaras desmit mačos, bet "Jēkabpils" izcīnījusi četrus panākumus astoņās spēlēs.

Septītā ar trim panākumiem septiņos mačos ir "Valka"/"Valga" vienība, kamēr "Liepāja"/"Triobet" ir trīs uzvaras deviņās cīņās. Par uzvaru mazāk deviņās cīņās iespējusi "Ogre"/"Kumho Tyre", bet "Latvijas Universitāte" ir tikusi pie vienas uzvaras astoņās spēlēs.

Jaunajā sezonā LBL čempionāts ieguvis sporta bāra "Olybet" vārdu, turklāt turnīrs tiek aizvadīts ar jaunām "Molten" ražojuma bumbām, kā arī pašlaik tiek veidots jauns ceļojošais čempionu kauss, kas tiks izmantots daudzus gadus. Līdzšinējā trofeja dosies uz basketbola muzeju sporta namā "Daugava".

LBL spēles šosezon trešdienās un sestdienās pārraida "Lattelecom" televīzijas kanāls "Best4Sport".

Turnīrā startē desmit komandas, kas ir par vienu mazāk nekā pērn, jo dalībnieku vidū vairs nav "Jelgavas" kluba.

"VEF Rīga", kas spēlēs arī VTB Vienotajā līgā, un "Valka"/"Valga", kas piedalīsies arī Igaunijas čempionātā, LBL pamatturnīrā spēlēs divus apļus, aizvadot pa 18 spēlēm katra, bet astoņas citas komandas - arī FIBA Čempionu līgas dalībniece "Ventspils" - savā starpā spēlēs četrus apļus, katrai no šīm komandām aizvadot pa 32 spēlēm.

LBL pamatturnīrs ilgs līdz aprīļa vidum. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas, bet Latvijas čempioni tiks uzzināti ne vēlāk kā līdz maija beigām.

LBL čempionātā valsts labākās vīriešu basketbola komandas piedalās kopš 1992.gada. Aizvadītajās 25 sezonās deviņas reizes čempionu titulu izcīnījusi "Ventspils", astoņas reizes "Brocēni", četras "VEF Rīga", divas "Barons", pa vienai "ASK Rīga" un "Valmiera"/ORDO.

Aizvadītajā sezonā "Valmiera"/ORDO finālsērijā sīvā cīņā ar 4-3 uzvarēja un no valsts čempionu troņa gāza "VEF Rīga" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!