Foto: LETA

"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionātam "Barons kvartāls" komanda pieteikusi bijušo Latvijas izlases uzbrucēju Ernestu Kalvi, informē čempionāta rīkotāji.

Kā zināms, "Barons kvartāls" komandā uz sezonas sākumu pieteikti tādi Latvijā pazīstami spēlētāji kā Kaspars Kambala, Kristaps Valters un Gatis Jahovičs. Valters "Barons kvartāls" pirmajā spēlē nepiedalījās, jo bija iespēja, ka viņš pievienosies Atēnu "Panathinaikos" komandai, tomēr darījums nenotika.

Kalve aizvadīto sezonu sāka Itālijas A sērijas kluba Kremonas "Vanoli", taču sezonas vidū tika atlaists. Viņš sezonu pabeidza LBL komandā "Valmiera", kur 21 LBL spēlē vidēji guva 14,9 punktus un izcīnīja 4,1 atlekušo bumbu.

Kalve jau iepriekš bija spēlējis Itālijā - 2005.gadā pēc veiksmīga Eiropas U-18 čempionāta viņš parakstīja līgumu ar vienu no šīs valsts flagmaņiem Trevīzo "Benetton". Tomēr laiks šī kluba sastāvā Kalvem neizrādījās veiksmīgs, turklāt viņu mocīja arī dažādi savainojumi, kā rezultātā vēlāk līgums tika pārtraukts.

Karjeras laikā viņš spēlējis arī Vācijas komandā Gīsenes "46ers", Latvijas klubos "ASK Rīga" un "Ventspils", Lietuvas vienībā Ķēdaiņu "Nevežis", kā arī Turcijas komandā Trabzonas "Trabzonspor" un Ungārijas komandā "Szolnoki Olaj KK".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!