Foto: DELFI

Vienīgajā "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē "Barons kvartāls" komanda ceturtdien ar 77:68 (18:21, 21:16, 18:15, 20:16) savā laukumā pārspēja "Liepāja"/"Triobet" vienību, sagādājot tai jau 11.zaudējumu turnīrā.

Spēles pirmajā ceturtdaļā viesi no Liepājas prata izvirzīties vadībā ar 16:12 un 19:15, noslēdzot pirmo ceturtdaļu savā labā ar triju punktu pārsvaru - 21:18. Tomēr mača turpinājumā savu favorītu statusu apliecināja Rīgas klubs, vispirms pārņemot vadību pirms puslaika pauzes, bet pēc puslaika turpinot turēt mača grožus savās rokās un noslēdzot cīņu savā labā.

Ar tā saukto "double-double" šajā cīņā atzīmējās "Barons kvartāls" amerikāņu leģionārs Tailers Keins, kura kontā 15 gūti punkti un 14 atlēkušās bumbas, bet par decembra Baltijas Basketbola līgas (BBL) vērtīgāko spēlētāju nosauktais Māris Gulbis šoreiz atzīmējās ar 11 punktiem.

Liepājnieku rindās tikmēr rezultatīvākais ar 11 gūtiem punktiem bija Arnolds Helmanis.

Šis liepājniekiem bija jau 11.zaudējums šajā sezonā, bet pirms šīs cīņas komanda pēdējās trijās LBL spēlēs bija zaudējuši ar vismaz 18 punktu pārsvaru.

Abu komandu pirmajā savstarpējā spēlē novembrī "Barons kvartāls" uzvarēja izbraukumā ar 73:63.

LBL kopvērtējuma augšgalā ar deviņām uzvarām desmit spēlēs ir "VEF Rīga" basketbolisti, bet otrie ar astoņiem panākumiem deviņos mačos ir "Ventspils" komanda. "Valmiera" ar 11 uzvarām 16 spēlēs joprojām ieņem trešo pozīciju.

Ceturtajā vietā ar desmit panākumiem 17 mačos atrodas "Jēkabpils", kurai ar astoņām uzvarām 15 cīņās seko "Barons kvartāls" un "Jelgava". ''Jūrmala"/"Fēnikss" komanda ir septītā ar astoņiem panākumiem 16 spēlēs, "Latvijas Universitāte" (LU) tikusi pie septiņiem panākumiem 16 spēlēs, bet devītajā pozīcijā ar 11 zaudējumiem 16 spēlēs ir "Liepāja"/"Triobet" basketbolisti.

Biznesa augstskola "Turība" ar trim panākumiem 16 mačos ieņem desmito vietu, bet Latvijas U-18 izlases kontā viena uzvara desmit spēlēs un pēdējā pozīcija turnīra tabulā.

Šosezon LBL pirmajā divīzijā cīnās 11 komandas. Turnīrā atkal startē 2008. un 2010.gada Latvijas čempionvienība "Barons kvartāls", kas ir pagājušās sezonas LBL otrās divīzijas spēcīgākais klubs un šajā sezonā atgriezies augstākajā līgā.

Regulārajā čempionātā pagājušās sezonas divas spēcīgākās komandas "VEF Rīga" un "Ventspils", kā arī Latvijas U-18 izlase ar visām komandām spēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā izspēlēs vēl divus apļus.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas, kur ceturtdaļfinālā sērijā līdz divām uzvarām sacentīsies 3.-6.vietas ieguvēji, bet pusfinālā dalību izslēgšanas cīņās sāks divas labākās regulārā čempionāta komandas, arī aizvadot sērijas līdz divām uzvarām. Sērija par trešo vietu noritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērija - līdz četrām uzvarām.

Jau vēstīts, ka pagājušās sezonas LBL pirmās divīzijas finālsērijā "VEF Rīga" otro reizi pēc kārtas spēkojās ar "Ventspils" komandu, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar rezultātu 4-1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!