Foto: F64

"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālā sestdien iekļuva Rīgas klubs "Barons kvartāls".

Ceturtdaļfināla otrajā spēlē "Barons Kvartāls" vienība ar rezultātu 99:97 pagarinājumā izbraukumā uzvarēja "Jēkabpils" vienību, sērijā līdz divām uzvarām triumfējot ar 2-0.

Spēlēs pēdējās sekundēs Todam O'Braienam bija iespēja ar soda metieniem nodrošināt "Jēkabpilij" uzvaru, tomēr viņš iemeta vienu no diviem (86:84). Džamars Digss no "Barons kvartāls" komandas līdz ar beigu sirēnu guva divus punktus, ievedot spēli pagarinājumā. Papildlaikā turpināja ritēt līdzīga cīņa, bet izskaņā veiksmīgāki bija rīdzinieki.

Uzvarētājiem ar 24 punktiem izcēlās Digss, 18 punkti un 19 atlēkušās bumbas Tailera Keina kontā, bet trīs spēlētāji guva pa 12 punktiem. "Jēkabpils" vienībā 26 punktus sameta Pīdžejs Hils, kamēr 19 punktus guva Rinalds Sirsniņš.

Pirmajā spēlē "Barons kvartāls" uzvarēja ar rezultātu 74:61. Pusfinālā tai būs jāspēkojas ar "VEF Rīga" basketbolistiem.

Citā ceturtdaļfināla cīņā "Valmieras" komanda izbraukumā ar rezultātu 80:68 pārspēja "Latvijas Universitāti, izlīdzinot rezultātu sērijā 1-1.

Valmieriešiem 20 punktus guva Jānis Kaufmanis, Jānis Bērziņš pievienoja 16 punktus, bet pa 15 punktiem guva Pāvels Veselovs un Agnis Čavars. Tikmēr LU komandā 22 punkti Žanim Peineram, bet 20 punkti – Harijam Rubenim.

Sērijas noslēdzošā, trešā spēle norisināsies otrdien, Valmierā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!