Foto: Renārs Buivids / facebook.com/BARONS

"Barons kvartāls" basketbolisti svētdien "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar 71:66 (17:11, 18:17, 17:15, 19:23) pārspēja "Jēkabpili" un saasināja cīņu par kopvērtējuma pirmo četrinieku.

"Barons kvartāls" sastāvā ar 25 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām izcēlās Tailers Larsons, kamēr ar 11 punktiem atzīmējās Dāvis Geks un Dāvis Rozītis. Savukārt "Jēkabpils" labā 16 punktus iemeta pieredzējušais Rinalds Sirsniņš, bet 13 pievienoja Jānis Antrops.

Pēc ne pārāk sekmīgā spēles sākuma, kurā "Barons kvartāls" nonāca iedzinējos ar 0:8, mājinieki atguvās un veica 17:1 izrāvienu, tādējādi pārņemot vadību. Deficītu "Jēkabpils" basketbolistiem neklājās viegli atspēlēt, jo rīdzinieki ilgi turējās aptuveni desmit punktu attālumā, bet 67 sekundes pirms pamatlaika beigām Sirsniņš ar trim precīziem soda metieniem samazināja starpību līdz sešiem punktiem (59:65).

Lai arī pēc tam Roberts Freimanis divus punktus atguva, Jēkabpils vienība pēc Sirsniņa precīzā tālmetiena un Edgara Štelmahera divpunktnieka 15 sekundes pirms beigām bija pietuvojusies vairs tikai līdz trim punktiem - 64:67. Panāk "Barons kvartāls" basketbolistus viesiem gan neizdevās, noslēgumā piedzīvojot zaudējumu.

Kopvērtējuma piektajā vietā esošā "Barons kvartāls" pēc šīs uzvaras tagad pietuvojusies ceturtajā vietā esošajai "Jēkabpilij", jo komandas tagad šķir vairs tikai pāris uzvaru tiesa.

Abās iepriekšējās šosezon aizvadītajās LBL spēlēs šīs komandas uzvaras bija dalījušas uz pusēm.

LBL kopvērtējuma līderpozīcijā ar 19 uzvarām 21 mačā ir "Ventspils" komanda, kurai ar 11 uzvarām 13 spēlēs seko "VEF Rīga". Trešā ar 14 uzvarām 22 mačos ir pagājušās sezonas čempione "Valmiera/ORDO", bet ar 12 panākumiem 22 mačos seko "Jēkabpils".

Piektajā pozīcijā ar desmit uzvarām 20 mačos ir "Barons kvartāls", tai ar 10 panākumiem 22 dueļos seko "Liepāja/Triobet", bet "Jūrmala/Fēnikss" tikpat uzvaras guvusi 24 cīņās. Pirmajam septītniekam ar astoņiem panākumiem 21 mačā seko "Ogre/Kumho Tyre".

Vēl "Latvijas Universitāte" izcīnījusi piecas uzvaras 24 mačos, bet turnīra tabulu noslēdz "Valka"/"Valga", kas guvusi trīs uzvaras 15 spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!