Foto: DELFI

"Barons kvartāls" "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) bronzas sērijas otrajā mačā savā laukumā ar rezultātu 90:73 (23:12, 23:20, 20:24, 24:17) pārspēja pagājušās sezonas valsts čempionus "Valmiera"/ORDO.

Līdz ar to sērijā līdz trim uzvarām rezultāts kļuvis neizšķirts 1-1.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais bija Tailers Larsons, kuram 30 punkti, sešas atlēkušās bumbas, četras rezultatīvas piespēles un septiņi izprovocēti noteikumu pārkāpumi. Tikmēr 15 punktus iemeta Taurs Jogela, bet 12 punkti Kristapam Medisam.

Valmieriešiem rezultatīvākais bija Dors Fišers, kurš iemeta 25 punktus un izcīnīja astoņas bumbas zem groziem, kamēr 14 punkti Jānim Kaufmanim.

Maču ar sešiem bezatbildes punktiem iesāka laukuma saimnieki, bet "Valmiera"/ORDO basketbolisti savu pirmo grozu iemeta pēc nospēlētam divām minūtēm. Pirmās ceturtdaļas vidū "Barons kvartāls" komandas pārsvars bija desmit punkti (15:5), bet spēles nogriezni izdevās noslēgt jau ar nedaudz lielāku handikapu - 23:12.

Trīsarpus minūtes pirms pamatlaika beigām rīdzinieku pārsvars sasniedza teju 20 punktus (40:21), taču, dodoties lielajā pārtraukumā, rezultāts bija 46:32 "Barons kvartāls" labā. Trešajā ceturksnī viesi centās deldēt Rīgas komandas pārsvaru, divreiz pietuvojoties līdz mīnus pieciem punktiem, taču ceturtdaļas nogalē "Barons kvartāls" atjaunoja desmit punktu handikapu.

Tāpat arī ceturtā spēles nogriežņa ceturtajā minūtē Valmieras basketbolisti pietuvojās līdz mīnus pieciem punktiem, bet atkal "Barons kvartāls" spēja atgriezt iepriekšējo pārsvaru. Turpinājumā mājinieki nosargāja pārsvaru un svinēja drošu uzvaru ar rezultātu 90:73.

Ziņots, ka bronzas sērijas pirmajā mačā Valmierā dramatisku uzvaru ar 69:63 izcīnīja valmierieši.

Sestdien abas komandas atgriezīsies Valmierā.

Šosezon komandas regulārajā čempionātā bija tikušās četras reizes. Pirmajā tikšanās reizē Rīgā uzvarēja "Barons kvartāls", bet nākamajās trijās spēlēs pārāki bija Valmieras basketbolisti.

Izslēgšanas turnīrā valmierieši ceturtdaļfinālā ar 3-2 pieveica "Liepāja"/"Triobet", bet pusfinālā pērnās sezonas finālsērijas atkārtojumā ar 0-3 zaudēja "VEF Rīga" vienībai. Tikmēr "Barons kvartāls" ceturtdaļfinālā ar 3-2 pārspēja "Jēkabpils" komandu, bet pusfinālā ar 0-3 zaudēja "Ventspilij".

Kopš 1992.gada komandas LBL turnīros tikušās 93 reizes, 50 mačos uzvarot rīdziniekiem, bet 43 - valmieriešiem. Pēdējās piecās sezonās no 26 mačiem 20 uzvarējuši Valmieras basketbolisti.

Bronzas sērijā komandas savstarpēji sacenšas trešo reizi. 2004.gadā ar 3-1 pārāka bija Rīgas vienība, bet 2013.gadā valmierieši sērijas gaitā atspēlējās no 0-2 un guva virsroku ar 3-2.

Valmieras komanda pērn izcīnīja savu pirmo LBL titulu vēsturē. Savukārt rīdzinieki par valsts čempioniem kronēti divas reizes 2008. un 2010.gadā.

Finālsērija starp "VEF Rīga" un "Ventspili" sāksies piektdien Ventspilī. Abas komandas savā starpā LBL finālā tiksies piekto reizi pēdējos sešos gados. Četras no iepriekšējām sešām reizēm labāki bijuši rīdzinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!