Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas spēlē otrdien čempioni "Barons/O!Karte" ar 82:72 pieveica līderus "Ventspili", saglabājot otro vietu LBL kopvērtējumā.

Kā vēsta "basket.lv", ventspilnieki spēlē Saulkrastos pirmajā puslaikā sasniedza 10 punktu pārsvaru (23:33), taču šķietami vieglais sākums iemidzināja līderus. Pēc lielā pārtraukuma mājinieki ar zonas aizsardzības palīdzību un gudru spēli uzbrukumā panāca lūzumu un pelnīti uzvarēja.

"Baronam" pieci spēlētāji guva vairāk par 10 punktiem: Agnis Čavars 16, Ilmārs Bergmanis 16, Aigars Vītols 15, Kirils Piščaļņikovs 14 (9 atl.b.), Mārtiņš Skirmants 11. Zaudētājiem 25 punktus guva Brendons Hanters.

Barons/O!Karte nosargāja otro vietu tabulā un saglabā izredzes to ieņemt arī pamatturnīra finišā - ja 13.aprīlī savā laukumā pārspēs "Liepājas lauvas", bet 17.aprīlī izbraukumā arī "Ventspili".

Tikmēr citā LBL spēlē "VEF Rīga" ar 103:63 sagrāva "Zemgali". "vefiņam" 21 punktu guva Sandis Valters, kurš realizēja septiņus no deviņiem trīspunktu metieniem. "Zemgalei" 20 punktus guva Andris Justovičs.


"VEF Rīga" ieņems otro vietu, ja paši uzvarēs visās trijās atlikušajās spēlēs savā laukumā (12.aprīlī pret "Zemgali", 15.aprīlī pret "BA Turību" un 17.aprīlī pret "Valmieru"), bet "Barons/O!Karte" vismaz vienā spēlē zaudēs.

Tikmēr ventspilniekiem vajadzīga vēl viena uzvara, lai garantētu pirmo vietu LBL regulārā sezonas noslēgumā. "Ventspilij" vēl divreiz jāspēlē ar "Zemgali" un pa reizei ar "Baronu" un "Valmieru".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!