Foto: Basket Landes

Latvijas basketboliste Gunta Baško-Melnbārde sestdien nodemonstrēja lielisku precizitāti metienos un guva 24 punktus Francijas augstākās līgas mačā, palīdzot "Basket Landes" komandai izcīnīt uzvaru.

"Basket Landes" savā laukumā ar 72:50 (13:13, 23:12, 17:19, 19:6) pārspēja "Angers" basketbolistes.

Baško šajā spēlē laukumā bija 24 minūtes un 22 sekundes, kuru laikā iemeta astoņus no deviņiem divpunktu metieniem, divus no trim tālmetieniem un abus divus soda metienus.

Viņai arī astoņas atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, viena kļūda, divas pārtvertas bumbas, četras piezīmes un divi izprovocēti pārkāpumi.

Tāpat uzvaru sestdien izcīnīja arī Aijas Putniņas pārstāvētā Nantes "Reze", kas viesos ar 64:58 (23:14, 12:12, 17:16, 12:16) uzveica "Hainaut" vienību.

Putniņa šajā mačā laukumā pavadīja 26 minūtes un 57 sekundes, kuru laikā guva 15 punktus. Latviete iemeta piecus no astoņiem divpunktu metieniem un piecus no sešiem soda metieniem.

Tāpat viņai trīs atlēkušās bumbas, viena piespēle, viena pārtverta bumba, trīs piezīmes un četri izprovocēti pārkāpumi.

Jau ziņots, ka "Reze" komandai ilgāku laiku būs jāiztiek bez sava galvenā trenera Emanuelas Kerē, kurš par tiesnešu kritizēšanu saņēmis viena mēneša diskvalifikāciju.

Turnīra tabulā "Basket Landes" ar 14 uzvarām 22 spēlēs ieņem ceturto vietu, bet "Reze" ar desmit panākumiem ir astotā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!