Foto: DELFI

Ar deviņiem punktiem Francijas augstākās sieviešu basketbola līgas regulāro čempionātu aizvadītajā nedēļas nogalē noslēdza latviete Gunta Baško-Melnbārde, bet viņas pārstāvētā "Basket Landes" komanda noslēdzošās kārtas mačā ar 53:72 (13:26, 22:9, 13:19, 5:18) izbraukumā atzina "Villeneuve d'Ascq" pārākumu.

Latviete šajā mačā laukumā pavadītajās 26 minūtes un 56 sekundēs realizēja divus no četriem divpunktu metieniem, vienu no četriem tālmetieniem un divus no trim soda metieniem.

Tāpat Latvijas basketbolistes rēķinā bija trīs atlēkušās bumbas, četri izprovocēti pārkāpumi un trīs piezīmes, kas deva sešus efektivitātes punktus.

Kā zināms, "Villeneuve d'Ascq" nesen Eiropas kausa finālā pieveica latviešu basketbolistes Anetes Šteinbergas pārstāvēto Beļģijas čempionvienību "Royal Castors Braine", ko trenē Ainars Zvirgzdiņš.

Regulārās sezonas 26 spēlēs "Basket Landes" komanda izcīnīja 17 uzvaras, kas tai noslēguma kopvērtējumā deva ceturto vietu. Sacensību pusfinālā "Basket Landes" sacentīsies ar regulārajā sezonā uzvarējušo "Bourges Basket" vienību, sērijas līdz divām uzvarām pirmo maču aizvadot 15.aprīlī.

Regulārajā sezonā Baško-Melnbārde 26 mačos izcēlās ar vidēji 12,8 punktiem un 5,5 bumbām zem groziem.

Pagājušajā sezonā Baško-Melnbārde kopā ar Monpeljē "Lattes" komandu kļuva par Francijas čempioni, tomēr šosezon viņa karjeru turpina jau savā ceturtajā šīs valsts klubā. Pagājušās sezonas vietējā čempionātā "Lattes" un "Basket Landes" tikās pusfinālā, kurā ar 2-1 pārāks bija Monpeljē klubs.

Šajā sezonā "Basket Landes" spēlēja arī FIBA Eiropas kausā, turklāt sacentās vienā apakšgrupā ar Aijas Putniņas iepriekš pārstāvēto Ungārijas komandu Pēčas "Pinkk 424", tomēr neviens no abiem klubiem nepārvarēja grupu turnīru.

Baško-Melnbārde ir pirmā Latvijas basketboliste, kura spēlējusi piecos Eiropas čempionāta finālturnīros. Latvijas izlasē viņa laukumā devusies 152 spēlēs, izceļoties ar 1462 punktiem. Pēc 2011.gada Eiropas čempionāta finālturnīra viņa paziņoja par karjeras noslēgšanu valstsvienībā, taču marta vidū atkal izteica vēlmi atgriezties valstsvienībā un piekrita iekļaušanai izlases kandidātu sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!