Foto: LETA

Latvijas sieviešu basketbola klubs "TTT Rīga" noslēdzis viena gada līgumu ar Latvijas sieviešu valstsvienības kapteini, uzbrucēju Guntu Baško-Melnbārdi, informēja komandas preses dienests.

"Man ir liels prieks par iespēju spēlēt mājās – vienmēr esmu to gribējusi! Ceru, ka spēšu palīdzēt komandai uzvarēt pēc iespējas vairāk spēlēs un, ja radīsies vajadzība, sniegt padomu jaunajām spēlētājām," pat atgriešanos Latvijas komandā sacīja basketboliste.

Tikmēr "TTT Rīga" galvenais treneris Aigars Nerips uzsvēra, ka pieredzējušās spēlētāja veicinās pārējām komandas biedrenēm kļūt labākām: "Gunta ir ļoti pieredzējusi un uzticama spēlētāja, Latvijas valstsvienības kapteine un karognesēja. Viņas klātbūtne mudina pārējās spēlētājas kļūt labākām. Guntas līderes īpašības palīdzēs komandai gan praktiski, gan psiholoģiski. Viņa spēj un var uzņemties iniciatīvu, kad tas ir nepieciešams."

"TTT Rīga" ģenerālmenedžeris Egils Lūsis uzsvēra, ka Baško-Melnbārdes pieredze, pašatdeve un harizmātiskā personība dos lielu pienesumuklubam, īpaši starptautiskajos turnīros. "Guntas lēmums ir nozīmīgs novērtējums TTT attīstībai pēdējos gados un ceram sadarbības rezultātā sasniegt vēl augstākus mērķus," sacīja Lūsis.

Gunta Baško-Melnbārde ir pirmā Latvijas basketboliste, kura spēlējusi sešos Eiropas čempionāta finālturnīros valstsvienības sastāvā. Izlasē viņa debitēja 1996. gada 1. maijā Huskvarnā, Zviedrijā. Izlasē aizvadījusi 169 spēlēs un guvusi 1623 punktus, bet FIBA turnīros 74 spēles un 816 punkti.

Viņa ir pirmā Latvijas spēlētāja, kura spēlējusi FIBA Eirolīgas finālā Salamankā. Trīspadsmit sezonās profesionālajā sportā kļuvusi par Eiropas kausa ieguvēju (2012.), Eirolīgas vicečempioni (2009.), Francijas čempioni (2014.), Polijas čempioni (2011.) un Spānijas Federācijas kausa ieguvēju (2008.). Baško-Melnbārde ir trīskārtēja Latvijas čempione (RTU/EKJU/Arkādija 1996. gadā, RTU/Klondaika 1997. un 1998. gadā). "TTT Rīga" sastāvā pirmo reizi viņa spēlēja 2011. gada novembrī un decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!