Foto: F64
Trešdien notikušajā "MasterCard" Baltijas Basketbola līgas (BBL) valdes sēdē nolemts bronzas medaļas piešķirt gan "Ventspils", gan "Šiauliai" vienībām, informē "bkventspils.lv".

Jau vēstīts, ka 24. aprīļa vakarā "Siemens" arēnā Viļņā "Final Four" turnīra mačā par trešo vietu ventspilnieki tikās ar "Šiauliai" komandu. Lai arī spēles gaitā kurzemniekiem bija iekrāts liels pārsvars, tuvojoties beigām, lietuvieši to samazināja līdz minimumam. Pēdējā spēles sekunde "Šiauliai" it kā izrāva uzvaru, taču, kā tas vēlāk bija labi redzams video ierakstā, metiens tika izdarīts pārāk vēlu, un "Ventspils" pamatoti iesniedza protestu.

Sākotnēji tika nozīmēta pārspēle dienu vēlak, taču ventspilnieki Viļņā nepalika un uzreiz devās mājup gatavoties LBL izslēgšanas mačiem, kā rezultātā saņēma tehnisko zaudējumu ar 0:20. "Šodienas [trešdien] valdes sēdē tika pieņemts lēmums atcelt pārspēli un tās iznākumu neņemt vērā," situāciju skaidroja BBL direktors Romualds Brazausks.
"Bronzas godalgas saņems abas komandas - gan "Ventspils", gan "Šiauliai". Arī prēmiju par trešo vietu klubi dalīs uz pusēm - abi saņems pa 7500 eiro."

Tas nozīmē, ka pie medaļām tiks ne tikai ventspilnieki, bet vēl divi latvieši - "Šiauliai" komandā spēlējošie centrs Raitis Grafs un uzbrucējs Māris Gulbis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!