Pie otrās uzvaras šīs sezonas Baltijas Basketbola līgas (BBL) turnīrā tikusi "Betsafe"/"Liepāja", kas savā laukumā ar 80:72 (17:8, 25:28, 16:19, 22:17) uzvarēja Igaunijas komandu "Port of Parnu".

"Betsafe"/"Liepāja" sastāvā 18 punktus iemeta Kārlis Lasmanis, kamēr pa 16 punktiem pievienoja Toms Leimanis un Kails Bendžamins, kuram turklāt arī 15 atlēkušās bumbas.

Liepājnieki šo maču iesāka lieliski, jo viņi astoņu minūšu laikā pretiniekiem ļāva gūt tikai četrus punktus, pašiem izvirzoties vadībā ar 17:4. Tik veiksmīgs turpinājums gan nesekoja, jo "Port of Parnu" izlīdzināja spēles gaitu, bet pēc pirmā puslaika "Betsafe"/"Liepāja" joprojām atradās priekšgalā (42:36).

Vēl otrā puslaika ievadā Latvijas klubs atradās diezgan drošā vadībā, tomēr viesi pakāpeniski deficītu samazināja, bet vienu minūti un 40 sekundes līdz pamatlaika beigām tablo vēstīja neizšķirtu 70:70. Neilgi pēc tam Bendžamins un Lasmanis guva Liepājas komandai četrus punktus pēc kārtas, turklāt kopumā galotnē liepājniekiem bija krietni sekmīgāka, kas ļāva mājiniekiem tikt pie otrās uzvaras šīs sezonas BBL turnīrā.

"Betsafe"/"Liepāja" BBL sezonas ievadā cieta četrus zaudējumus pēc kārtas, bet pagājušajā ceturtdienā ar 75:65 pārspēja Baltkrievijas vienības Minskas "Cmoki" otro sastāvu. Pēdējos sešos mačos liepājnieki svinējuši četras uzvaras, tiesa - divas no tām gūtas pret LBL lejasdaļa komandu "Latvijas Universitāti".

Tikmēr Pērnavas basketbolisti BBL cietuši trīs zaudējumus pēc kārtas.

Liepājnieki ar četrām uzvarām desmit cīņās LBL kopvērtējuma tabulā ieņem piekto vietu, bet Pērnavas klubs ar tādu pašu bilanci ir sestais Igaunijā.

BBL ietvaros abas komanda spēkojušās piecas reizes, Liepājas komandai tiekot pie divām uzvarām.

Vēl otrdien viena no šīs sezonas Latvijas vadošajām komandām "Ogre", pateicoties pārliecinoši aizvadītai ceturtajai ceturtdaļai, otrdien B grupas mačā ar 90:66 (25:21, 23:20, 17:18, 25:7) izbraukumā apspēlēja TTU no Igaunijas.

"Ogres" labā 20 punktus iemeta pieredzējušais Rinalds Sirsniņš, kamēr 16 punktus pievienoja Jānis Antrops. Vēl 15 punktus guva Guntis Sīpoliņš.

Lai arī jau ar pirmajām minūtēm "Ogre" izvirzījās vadībā, laukumā tomēr bija vērojama gana līdzvērtīga cīņa, viesiem no Latvijas pēc pirmā puslaika esot vadībā ar 48:41. Savukārt trešajā ceturksnī "Ogres" pārsvars pārsniedza arī desmit punktus, bet uzvaru nodrošināja lielisks noslēdzošais ceturksnis, kura laikā mājinieki iemeta tikai septiņus punktus, kamēr ogrēnieši atbildēja ar 25.

Ogres basketbolisti BBL sezonu iesāka ar diviem zaudējumiem, bet pēc tam izcīnījuši četras uzvaras pēc kārtas. Iepriekšējā mačā "Ogre" tieši pirms nedēļas Tallinā ar rezultātu 99:76 pārspēja vietējo "Kalev"/TLU vienību.

Ņemot vērā arī "Olybet" Latvijas Basketbola līgu (LBL), ogrēnieši uzvarējuši četros mačos pēc kārtas un septiņos pēdējās astoņās spēlēs.

Iepriekšējā sezonā abos savstarpējos mačos pārāki bija Ogres basketbolisti.

Artūrs Ausējs otrdien guva 19 punktus un palīdzēja viņa pārstāvētajai Lietuvas komandai Pasvāles "Pieno žvaigždes" Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar 119:72 (29:15, 33:14, 27:21, 30:22) sagraut "Tartu Universitāti" no Igaunijas.

Ausējs šajā mačā laukumā pavadīja 23 minūtes un 34 sekundes, kuru laikā grozā raidīja trīs no četriem divpunktu metieniem, četrus no septiņiem trīspunktniekiem un vienu no diviem "sodiņiem".

Vēl latvieša rēķinā divas atlēkušās bumbas, četras rezultatīvas piespēles, divas pārtvertas bumbas, divas kļūdas, viena piezīme un trīs izprovocēti noteikumu pārkāpumi, kas ļāva tikt pie 20 efektivitātes punktiem.

Ausējs kļuva par šī mača otro rezultatīvāko basketbolistu, kamēr uzvarētājiem ar 21 punktu izcēlās Vjačeslavs Bobrovs.

Turnīra A apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar pieciem panākumiem piecos mačos ir "Jūrmala", kam ar četriem panākumiem piecās cīņās seko Prienu-Birštonas "Vytautas". Tālāk "Šiauliai" komandai ir četras uzvaras sešās spēlēs, bet Māra Ziediņa pārstāvētajai Raplas "AVIS Utilitas" ir trīs uzvaras sešās cīņās. Vēl divus panākumus sešos mačos iekrājušas "Port of Parnu" un "Betsafe"/"Liepāja", bet Minskas "Cmoki" zaudējusi visos sešos dueļos.

Savukārt B grupā Artūra Ausēja pārstāvētā Pasvāles "Pieno žvaigždes" komanda nostiprinājusies kopvērtējuma vadībā, jo tai ir sešas uzvaras sešās spēlēs, bet četras uzvaras sešos mačos ir "Tartu Universitātei" un "Ogrei", kam ar divām uzvarām sešās spēlēs seko TTU un "Kalev"/TLU. Savukārt pa vienai uzvarai iekrājušas Atirau "Barsi" un "Valmiera"/ORDO vienības.

Pamatturnīrā pēc divu apļu spēlēm katras grupas četras labākās komandas iekļūs izslēgšanas turnīrā, kas sāksies no ceturtdaļfināla fāzes.

Atšķirībā no iepriekšējām sezonām, šoreiz izslēgšanas spēlēs piedalīsies tikai tās komandas, kuras aizvadījušas pamatturnīru, kamēr iepriekš izšķirošajā BBL čempionāta fāzē iesaistījās arī tie klubi, kuri sezonas laikā startēja Eirokausos.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Lietuvas komanda Prieņu-Birštonas "Vytautas", kas divu Lietuvas komandu duelī pārspēja Pasvāles "Pieno žvaigždes".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!