Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Par jauno latviešu basketbolistu Dāvi Bertānu, kura pārstāvētā Slovēnijas komanda Ļubļanas "Union Olimpija" nonākusi finansiālās grūtībās, interesi izrāda Serbijas klubs Belgradas "Partizan", vēsta portāls "Sportando".

Intereses apmēri un citas detaļas netiek precizētas.

"Union Olimpija" komanda šosezon uzvarēja pirmajās septiņās Adrijas līgas spēlēs, tomēr turpinājumā Ļubļanas vienību piemeklēja finansiālas problēmas un tā zaudēja nākamajās četrās cīņās. Pagājušajā nedēļā komanda gan prata pārtraukt ieilgušo neveiksmju sēriju.

Šajā sezonā algas basketbolistiem maksātas vien epizodiski, bet vairākiem spēlētājiem kopējā saņemtā nauda nesasniedz pat vienu mēnešalgu. Notikušā rezultātā komandu pametuši jau pieci pamatsastāva spēlētāji.

Pats Bertāns gan nācis klajā ar apņēmību nemainīt klubu un palikt Ļubļanas vienībā tik ilgi, kamēr viņam tiks nodrošināti nepieciešamie treniņu apstākļi un attiecīgs spēles laiks.

Adrijas līgā Bertāns šosezon laukumā pavadījis vidēji 15 minūtes un 26 sekundes, kuru laikā guvis vidēji 4,1 punktu, izcīnījis 1,1 atlēkušo bumbu un iekrājis 1,8 efektivitātes koeficienta punktus ik mačā.

Savukārt ULEB Eirolīgas turnīrā, kur "Union Olimpija" zaudējusi cerības pārvarēt pirmo posmu, Bertāns deviņos mačos laukumā pavadījis vidēji 14 minūtes un 28 sekundes, gūstot 2,7 punktus un izcīnot 2,2 atlēkušās bumbas.

Kā ziņots, pagājušajā sezonā "Union Olimpija" aizkļuva līdz Adrijas līgas finālam un Slovēnijas čempionāta finālsērijai, bet abās sacensībās piekāpās Novo Mesto "Krka" komandai.

Pēc tam šī gada vasarā Bertānu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā otrajā kārtā ar kopējo 42.numuru izvēlējās Indiānas "Pacers" komanda, bet uzreiz pēc tam viņš tika aizmainīts uz Sanantonio "Spurs", kas par latvieti bija izrādījusi nopietnu interesi jau iepriekš.

Turpinājumā Bertāns Latvijas U-19 izlasei palīdzēja izcīnīt desmito vietu dzimtenē notikušajā pasaules čempionātā, bet vasaras beigās viņš Latvijas pieaugušo izlases sastāvā startēja arī Eiropas čempionāta finālturnīrā.

"Partizan" un "Union Olimpija" Adrijas līgā 12 mačos iekrājušas pa astoņām uzvarām, ieņemot attiecīgi trešo un piekto vietu kopvērtējumā, bet ULEB Eirolīgā "Partizan" ar četrām uzvarām deviņās cīņās saglabā izredzes izkļūt no C apakšgrupas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!