Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns piektdien nospēlēja nepilnas trīs minūtes mača izskaņā, bet viņa pārstāvētā Sanantonio "Spurs" Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē viesos ar 95:79 (24:18, 23:20, 21:21, 27:20) uzvarēja neveiksmju joslā esošo Memfisas "Grizzlies", kas cieta jau desmito zaudējumu pēc kārtas.

Bertāns laukumā pavadīja divas minūtes un 54 sekundes, netrāpot vienu tālmetienu, pārtverot vienu bumbu, pieļaujot vienu kļūdu un nopelnot vienu piezīmi. Bez gūtiem punktiem viņš palika jau trešajā spēlē pēc kārtas, taču nevienā no tām nespēlēja vairāk par trim minūtēm.

Tikmēr "Spurs" komandā, kura izcīnīja ceturto uzvaru pēc kārtas un astoto pēdējos desmit mačos, ar 22 punktiem izcēlās Lemarkuss Oldridžs, bet 18 pievienoja Rūdijs Gejs. Savukārt "Grizzlies" rindās 16 punktus guva un 13 atlēkušās bumbas izcīnīja Marks Gazols.

Abām komandām šī bija otrā savstarpējā spēle trīs dienu laikā, jo trešdien "Spurs" savā laukumā uzvarēja ar 104:95.

Šoreiz Sanantonio komanda daudz labāk spēlēja aizsardzībā, lēnām palielinot pārsvaru. Pēc puslaika "Spurs" bija vadībā ar 47:38, savukārt noslēdzošajā ceturtdaļā viesi jau bija iekrājuši 20 punktu pārsvaru (88:68), beigās svinot drošu uzvaru.

"Spurs" komandai joprojām nevarēja palīdzēt līderis Kavai Lenards, kurš šosezon traumas dēļ nav aizvadījis nevienu maču.

Sanantonio komanda ar 15 uzvarām 22 spēlēs Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem trešo vietu, kamēr "Grizzlies" ar septiņiem panākumiem 21 mačā ir tikai 13.pozīcijā, apsteidzot vien divas komandas.

Nākamo cīņu "Spurs" aizvadīs svētdien viesos pret Oklahomasitijas "Thunder".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!