Foto: AP/Scanpix/LETA

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns trešdien iemeta septiņus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē, kamēr viņa pārstāvētā Sanantonio "Spurs" savā laukumā ar 96:116 (22:28, 28:34, 21:26, 25:28) pārliecinoši piekāpās Indiānas "Pacers".

"Spurs" komandai šis bija otrais zaudējums četrās aizvadītajās spēlēs.

Bertāns šajā spēlē, laukumā iesaistoties no rezervistu soliņa, nospēlēja 19 minūtes, kuru laikā iemeta vienīgo divpunktnieku, vienu no trim tālmetieniem un abus "sodiņus". Vēl viņa kontā četras atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viena kļūda un divas piezīmes. Kamēr viņš bija laukumā, "Spurs" ielaida par 14 punktiem vairāk nekā iemeta.

Sanantonio komandas rindās rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Demars Derouzens, bet 16 punkti itālim Marko Belinelli.

Savukārt "Pacers" vienībā ar 21 punktu un deviņām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Viktors Oladipo, bet 19 punktu Tairikam Evansam.

Bertāns pirmo reizi šajā spēlē iesaistījās pirmās ceturtdaļas izskaņā, bet jau vienā no pirmajiem uzbrukumiem pēc Derouzena piespēles guva savus pirmos divus punktus. Savukārt pārējos piecus punktus latvietis sameta otrajā ceturksnī, kamēr nākamo un pēdējo reizi spēlē iesaistījās vien noslēdzošajā spēles ceturtdaļā.

"Spurs" jau labu laiku pirms spēles beigām bija zaudējusi izredzes pacīnīties par uzvaru, jo viesu pārsvars ceturtā ceturkšņa ievadā pārsniedza 20 punktus.

"Spurs" ar divām uzvarām četrās spēlēs Rietumu konferencē ieņem devīto vietu, kamēr "Pacers" ar trim panākumiem piecos mačos ir ceturtā Austrumos.

Nākamo spēli Sanantonio klubs aizvadīs sestdien, kad uzņems Losandželosas "Lakers".

Iepriekšējā sezonā Bertāns 77 spēlēs vidēji iemeta 5,9 punktus, kamēr izslēgšanas turnīrā viņa loma mazinājās, piecos mačos caurmērā izceļoties ar 3,4 punktiem.

Savās pirmajās divās sezonās Bertāns NBA regulārajā čempionātā aizvadīja 144 spēles, kurās vidēji iemeta 5,3 punktus, bet 18 "play-off" mačos viņa kontā caurmērā 2,9 punkti. Pa šo laiku latvietis vairākas reizes nosūtīts arī uz NBA Attīstības līgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!