Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns ceturtdien iemeta trīs punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā, kamēr viņa pārstāvētā Sanantonio "Spurs" savā laukumā ar 103:99 (24:29, 35:27, 18:25, 26:18) pārspēja Oklahomasitijas "Thunder".

Šī uzvara "Spurs" komandai ir ļoti svarīga, jo tā Rietumu konferencē ļāvusi noķert tieši ceturtajā vietā esošo "Thunder" un krietni uzlabot savu situāciju cīņā par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā.

Bertāns šajā mačā laukumā pavadītajās desmit minūtēs iemeta vienu no trim tālmetieniem, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, veica trīs rezultatīvas piespēles un bloķēja vienu pretinieku metienu.

Kamēr latvietis atradās laukumā, "Spurs" iemeta par 13 punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija otrais labākais rādītājs komandā.

"Spurs" sastāvā ar 25 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām izcēlās Lamarkuss Oldridžs, par kura dalību šajā spēlē bija lielas neskaidrības, jo iepriekšējā cīņā viņš bija iedzīvojies ceļgala savainojumā. Vēl 14 punktus iemeta Petijs Milss.

Savukārt "Thunder" rindās 26 punkti Polam Džordžam, bet pagājušās sezonas NBA vērtīgākais basketbolists Rasels Vestbruks atzīmējās ar 19 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām.

Pirmajā šī mača ceturtdaļā vadībā bija te viena, te otra komanda, bet otrajā ceturksnī iniciatīvu jau pārņēma "Spurs". Bertāns pirmo reizi laukumā nāca līdz ar otrās ceturtdaļas sākumu, pēc nedaudz vairāk kā četrām spēlētām minūtēm tiekot nomainīts. Tieši brīdi pēc tam Sanantonio vienība veica nelielu izrāvienu un panāca 49:39. Šādu pārsvaru noturēt gan neizdevās, mājiniekiem lielajā pārtraukumā dodoties ar trīs punktu vadību (59:56).

Otrajā puslaikā turpinājās ļoti līdzvērtīga cīņa, turklāt trešās ceturtdaļas vidū iniciatīva pārgāja "Thunder" rokās, jo viesi pārņēma vadību, noslēdzošās 12 minūtes uzsākot ar 81:77.

Bertāns laukumā atgriezās nepilnas astoņas minūtes līdz pamatlaika beigām, kad "Spurs" bija vadībā ar vienu punktu (85:84). Pēcāk latvieti veica pāris rezultatīvas piespēles, bet četras minūtes un 13 sekundes pirms beigām viņš ar precīzu trejaci panāca 94:87 par labu mājiniekiem.

Divas minūtes līdz beigām latvietis laukumu atstāja, bet vienu minūti un septiņas sekundes pirms finālsvilpes pēc "Thunder" basketbolista Džordža trim precīziem soda metieniem viesi pietuvojās līdz minimumam (96:97). Uzreiz pēc tam ar "slam-dunk" atbildēja Oldridžs, un noslēdzošajās sekundēs "Spurs" uzvaru nosargāja.

"Spurs" ar 44 uzvarām 76 spēlēs pakāpusies uz Rietumu konferences ceturto vietu, bet tāda pati bilance ir arī pozīciju zemāk esošajai "Thunder". Savukārt devītajā vietā esošā Losandželosas "Clippers" guvusi 41 uzvaru 75 mačos, un jau tuvākajos mačos Sanantonio komanda var nodrošināt vietu NBA izslēgšanas turnīrā.

Nākamo maču "Spurs" aizvadīs svētdien, kad pulksten 22.30 pēc Latvijas laika uzņems visas līgas līderi Hjūstonas "Rockets".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!