Foto: AFP/Scanpix

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns pirmdien guva astoņus punktus, palīdzot Sanantonio "Spurs" komandai izcīnīt kārtējo uzvaru un kļūt par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kopvērtējuma līderi.

"Spurs" mājās ar 107:99 (28:18, 26:25, 27:30, 26:26) uzvarēja Atlantas "Hawks" vienību, izcīnot vienpadsmito panākumu pēdējos 12 mačos, kā arī pārtraucot pretinieku trīs uzvaru sēriju.

Sanantonio komanda turnīra tabulā apsteidza līgas un Rietumu konferences ilglaicīgo līderi Goldensteitas "Warriors", jo lai gan abām komandām tagad ir vienāda uzvaru un zaudējumu bilance, "Spurs" šosezon savstarpējās spēlēs ir bijusi labāka.

Bertāns aizvadītajā mačā nospēlēja 14 minūtes un 25 sekundes, trāpot divus no pieciem tālmetieniem un vienīgo divpunktu metienu. Tāpat latvietis izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva vienu kļūdu, bloķēja vienu metienu un nopelnīja divas piezīmes, bet "Spurs", viņam esot laukumā guva par punktu vairāk nekā ielaida.

Uzvarētājiem kārtējo teicamo spēli aizvadīja Kavai Lenards, kurš laukumā atgriezās pēc vienas spēles izlaišanas, jo bija aizdomas, ka viņš guvis smadzeņu satricinājumu, kas gan neapstiprinājās. Lenards teju 40 nospēlētās minūtēs izcēlās ar 31 gūto punktu. Vēl Petijs Milss guva 15, Deivids Lī un Denijs Grīns pa 14 punktiem, bet Po Gasols sameta 13 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas zem groziem.

"Spurs" šo maču aizvadīja bez savainotā Tonija Pārkera, kā arī Lemarkusa Oldridža, kuram konstatēta sirds aritmija.

Savukārt "Hawks" komandā ar 22 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām izcēlās Deniss Šrēders, kamēr Tims Hārdevejs juniors iemeta 17, bet Pols Milsaps 16 punktus.

Spēles sākumā "Hawks" izvirzījās vadībā ar 8:2, taču pēc tam mājinieki ātri pārņēma iniciatīvu un pēc pirmās ceturtdaļas jau bija vadībā ar 28:18. Savukārt Bertāns, kurš laukumā devās divas minūtes pirms ceturtdaļas beigām, pusminūti pirms atpūtas trāpīja tālmetienu.

Otrās ceturtdaļas trešajā minūtē latvietis ar divpunktu metienu mājiniekus izvirzīja vadībā ar 31:18, savukārt pēc tam, kad īsā laikā nopelnīja divas piezīmes, Bertāns atgriezās uz rezervistu soliņa. Līdz puslaika beigām "Spurs" pārsvaru spēja vēl par punktu palielināt un lielajā atpūtā ejot atradās vadībā ar 54:43.

Turpinājumā laukumā risinājās ļoti līdzīga cīņa, kurā Bertāns atgriezās uz pēdējām četrām trešās ceturtdaļas minūtēm. Lai arī "Hawks" spēja pietuvoties pretiniekiem un pēdējās ceturtdaļas sākumā zaudēja vairs ar trīs punktiem (78:81), Sanantonio komanda vadību saglabāja, pateicoties arī Bertānam otram precīzam trīspunktniekam, kas ļāva panākt sešu punktu pārsvaru.

Cīņas pēdējās astoņās minūtēs latviešu basketbolists laukumā nebija, savukārt "Spurs" pēc Denija Grīna un Petija Milsa realizētiem tālmetieniem spēja panākt 97:89 savā labā, beigās izcīnot uzvaru.

"Spurs", kas šajā mačā trāpīja 16 tālmetienus, savā laukumā nav zaudējuši jau deviņos mačos pēc kārtas.

Pēc pirmdien aizvadītās spēles "Spurs" un "Warriors" komandām ir pa 52 uzvarām 66 mačos, taču abās šosezon aizvadītajās savstarpējās cīņās uzvarējusi Sanantonio komanda, tostarp sestdien, kad abiem klubiem spēlējot pārsvarā ar rezervistiem, tā bija pārāka ar 107:85. Tieši tāpēc "Spurs", kas jau ir nodrošinājusi vietu izslēgšanas spēlēs, ir visas NBA un Rietumu konferences līdere.

Tikmēr Austrumu konferencē vadībā ar 43 uzvarām 65 spēlēs atrodas Klīvlendas "Cavaliers", kamēr Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" ar 26 uzvarām 67 cīņās ir 12.pozīcijā.

Nākamo maču Sanantonio komanda aizvadīs trešdien viesos pret Portlendas "Trail Blazers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!