Foto: AP/Scanpix/LETA

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns otrdien laukumā pavadīja piecas minūtes, kamēr viņa pārstāvētā Sanantonio "Spurs" komanda Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar 109:97 (19:16, 31:28, 30:25, 29:28) pārspēja Bruklinas "Nets".

Lai arī vēl decembra sākumā Bertāns bija izpelnījies lielāku "Spurs" galvenā trenera Grega Popoviča uzticību, tiekot pie lielāka spēles laika, pēdējos četros mačos viņš spēlējis mazāk un punktus guvis tikai vienā spēlē. Latvijas basketbolists otrdien pret "Nets" laukumā pavadīja piecas minūtes, kuru laikā metienus pa grozu neizdarīja, bet savāca divas atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli.

Rezultatīvākais "Spurs" sastāvā bija Kavai Lenards, kurš laukumā pavadīja ilgāko spēles laiku šosezon - 26 minūtes. To laikā viņš iemeta 21 punktu, bet 20 punktus un deviņas atlēkušās bumbas pievienoja Lemarkuss Oldridžs, kamēr pieredzējušais spānis Po Gasols atzīmējās ar 15 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām.

Tikmēr "Nets" sastāvā 18 punktus iemeta Keriss Leverts, bet 15 punkti Alenam Krebam.

"Spurs" komanda vadībā šajā mačā atradās gandrīz visu spēli - "Nets" priekšgalā bija vien pāris reizes pirmajā puslaikā, kamēr otrajā puslaikā iniciatīva piederēja mājiniekiem. Tikmēr Bertāns pirmo reizi laukumā šajā spēlē nāca pirmās ceturtdaļas pašās beigās, bet otrā ceturkšņa sākumā viņš veica lielisku piespēli Denijam Grīnam, kurš ar "slam dunk" panāca 22:18.

Pēcāk Bertāns laukumā atgriezās vien pamatlaika priekšpēdējā minūtē, nomainot teicamu maču aizvadījušo Lenardu.

"Spurs" nākamo spēli aizvadīs ceturtdien, kad savā laukumā uzņems Kristapu Porziņģi un Ņujorkas "Knicks".

"Spurs" ar 24 uzvarām 35 spēlēs ieņem Rietumu konferences trešo pozīciju, kamēr "Nets" ar 12 panākumiem 33 cīņās ir 11.pozīcijā Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!