Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvietis Dāvis Bertāns trešdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē palīdzēja Sanantonio "Spurs" komandai izbraukumā ar rezultātu 120:90 sagraut Fīniksas "Suns".

Bertāns šajā mačā iesaistījās no rezervistu soliņa un laukumā pavadīja 23 minūtes. Šajā laikā viņš guva piecus punktus, realizējot vienu no diviem tālmetieniem un abus soda metienus. Tāpat viņš izcīnīja četras atlēkušās bumbas, izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, bloķēja vienu metienu, nopelnīja divas piezīmes un iekrāja "+/-" koeficientu +19.

"Spurs" vienībā rezultatīvākie bija komandas līderi Demārs Derouzans un Lamarkus Oldridžs. Derouzans guva 25 punktus, bet Oldridža kontā 24 punkti. Tīdžejs Vorens "Suns" rindās izcēlās ar 21 punktu.

Bertāns šajā sezonā vidēji laukumā pavada 15,7 minūtes, kuru laikā gūst 5,4 punktus, izcīna 2,1 atlēkušo bumbu un izdara 1,3 rezultatīvas piespēles.

Šī "Spurs" komandai bija piektā uzvara septiņās spēlēs, bet "Suns" tikpat mačos tikusi pie vienas uzvaras.

Citā mačā Bruklinas "Nets" bez latvieša Rodiona Kuruca sastāvā ar rezultātu 120:119 savā laukumā pagarinājumā pārspēja Detroitas "Pistons", gūstot trešo uzvaru astoņās spēlēs.

25 punktus uzvarētājiem guva Spensers Dinvidijs, Džo Heriss pievienoja 23 punktus, bet 19 punkti Kerisa Leverta kontā. "Pistons" komandu neglāba Bleika Grifina 25 gūtie punkti, kā arī Andrē Dramonda 24 punkti un 23 atlēkušās bumbas.

Savukārt bez Kristapa Porziņģa spēlējošā Ņujorkas "Knicks" ar 101:107 zaudēja Indiānas "Pacers", piedzīvojot sesto zaudējumu astoņās spēlēs. Tims Hārdevejs guva 37 punktus Ņujorkas komandai, bet "Pacers" labā 30 punktus guva lietuvietis Domants Sabonis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!