Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns pēc sasniegtā karjeras rekorda Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) saņēmis komplimentus no komandas biedriem un savas vienības Sanantonio "Spurs" galvenā trenera Grega Popoviča.

Bertāns pirmdien NBA spēlē guva 28 punktus, par septiņiem punktiem labojot savu NBA karjeras rekordu. Bertāna rezultativitāte palīdzēja "Spurs" ar 107:100 uzvarēt Sakramento "Kings".

"Vienmēr patīkami, kad bumba krīt grozā," uzreiz pēc spēles TV tiešraidē sacīja Bertāns, kurš mačā realizēja sešus trīspunktniekus. Kā atzina basketbolists, viņš spēles ritmu sajutis uzreiz pēc pirmā precīzā tālmetiena. "Spēli nesākām diez ko labi, bet tad uzlabojām sniegumu, uzsākām pakaļdzīšanos. Cīnījāmies visas 48 minūtes, kā to mums ikreiz uzsver treneris Gregs Popovičs."

Bertānam šajā sezonā nav bijis tik liels spēles laiks, kāds bija pirmdienas spēlē. Sezonas gaitā viņam kopumā nebija sevišķi daudz spēles laika, tomēr Bertāna minūšu skaits laukumā palielinājies pēc Kavi Leonarda un Rudija Geja savainojumiem. Bertāns sev dotās iespējas lieliski izmantojis un apliecinājis savu lietderību.

"Cenšos vairāk darboties zālē un pēc iespējas vairāk trenēt savu metienu. Tas ir tas, ko varu darīt. Un cenšos mentāli būt gatavs spēlēšanai. Vienmēr esmu spēlē, vēroju, ko dara komandas biedri, esmu aktīvs uz soliņa, jo tādā veidā varu atbalstīt komandu," par laikiem, kad vairāk jāatrodas uz soliņa, sacīja Bertāns.

"Viņš ir burvīgs metienu realizētājs, bet viņš ļoti labi izprot, kā lietderīgāk spēlēt. Viņš atdzīvināja mūsu spēli. Bertāns laukumā ir nesavtīgs, smagi strādā laukumā. Viņš bija nozīmīgs faktors mūsu uzvarā," Bertāna sniegumu atzīmēja Popovičs.

Bertāna faktoru uzsvēra arī "Spurs" rezultatīvākais basketbolists šajā mačā Lamarkuss Oldridžs, kurš guva 31 punktu, no kuriem 21 otrajā puslaikā. "Viņš ir ļoti labs metējs. Kad viņš met ar pārliecību un spēlē apņēmīgi, viņš ir nozīmīgs spēlētājs. Kad spēle nesokas un nav pārliecības, tad viņš nav tik labs, kā īstenībā var būt. Bet šovakar viņš bija pārliecinošs un veica tos metienus. Tas mums bija nepieciešams."
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!