Foto: AFP/Scanpix

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns trešdien guva astoņus punktus, palīdzot Vitorijas "Laboral Kutxa" komandai sasniegt Spānijas augstākās līgas (ACB) izslēgšanas turnīra pusfinālu.

"Laboral Kutxa" savā laukumā ar rezultātu 78:71 (18:20, 22:21, 21:13, 17:17) pārspēja Latvijas basketbolista Anžeja Pasečņika pārstāvēto Grankanārijas "Herbalife" vienību, ceturtdaļfināla sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām gūstot panākumu ar 2-1.

Bertāns laukumā pavadīja 26 minūtes, kuru laikā trāpīja vienu divpunktu metienu, vienu no četriem tālmetieniem un trīs soda metienus. Latvieša kontā bija arī piecas atlēkušās bumbas un astoņi punkti efektivitātes rādītājā.

Pasečņiks nospēlēja sešarpus minūtes, atzīmējās ar diviem precīziem soda metieniem, taču nerealizēja vienu divpunktu metienu. Latvietis izcīnīja arī vienu atlēkušo bumbu un nopelnīja divus punktus efektivitātes rādītājā.

Jau ziņots, ka sērijas pirmajā spēlē "Laboral Kutxa" uzvarēja savā laukumā ar 81:76, taču otrajā mačā "Herbalife" basketbolisti mājās bija pārāki ar 93:87.

"Laboral Kutxa" pusfinālā spēkosies ar Spānijas čempionāta regulārā turnīra uzvarētāju Barselonas "Lassa", kas ceturtdaļfinālā ar 2-0 pārspēja Latvijas basketbolista Rolanda Šmita pārstāvēto Fuenlavradas "Montakit".

Jau ziņots, ka izslēgšanas turnīrā neizdevās iekļūt Daira Bertāna pārstāvētajai Bilbao "Dominion" komandai, kas regulāro sezonu noslēdza desmitajā vietā, nespējot iekļūt labāko astotniekā.

Spānijas čempionāta regulārajā sezonā Barselonas "Lassa" finišēja pirmā ar 29 uzvarām 34 mačos. Ar tikpat panākumiem otrajā vietā ierindojās Madrides "Real", bet ar 28 uzvarām trešajā pozīcijā pamatturnīru noslēdza "Valencia Basket".

"Laboral Kutxa" komanda ar 24 panākumiem ieguva ceturto vietu, bet "Herbalife" ar 21 uzvaru finišēja piektā. Astoto vietu ar 17 uzvarām ieņēma "Montakit", savukārt "Dominion" ar 16 panākumiem palika desmitā starp 18 komandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!