Foto: AFP/Scanpix

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns un Spānijas klubs Vitorijas "Laboral Kutxa" trešdien ar pārliecinošu uzvaru sāka ULEB Eirolīgas ceturtdaļfināla sēriju pret Grieķijas klubu Atēnu "Panathinaikos".

"Laboral Kutxa" savā laukumā svinēja panākumu ar 84:68 (18:16, 21:12, 25:21, 20:19), sērijā līdz trīs uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0.

Latvijas basketbolists spēlēja 26 minūtes un divas sekundes, gūstot piecus punktus. Viņš iemeta vienīgo divpunktu metienu un trāpīja vienu no četriem tālmetieniem.

Tāpat Bertāns izcīnīja piecas atlēkušās bumbas zem groziem, izdarīja divas rezultatīvas piespēles, bloķēja vienu metienu un nopelnīja vienu personisko piezīmi, kas viņam deva deviņus efektivitātes koeficienta punktus.

"Laboral Kutxa" aizvadīja ļoti labu otro ceturtdaļu un pēc puslaika bija vadībā ar 39:28, savukārt spēles otrajā daļā mājinieku pārsvars sasniedza arī vairāk kā 20 punktus un tikai pēdējās minūtēs Grieķijas komanda atstarpi nedaudz samazināja.

Uzvarētājiem Dariuss Edamss guva 20 punktus, bet Jannis Burusis saviem tautiešiem sameta 15 punktus.

Savukārt "Panathinaikos" komandā 21 punktu guva Miroslavs Raduljica.

Sērijas otrā spēlē piektdien atkal notiks Vitorijā.

Tikmēr citā mačā Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" no Krievijas sīvā cīņā ar 66:61 (17:19, 10:14, 23:20, 16:8) pārspēja Barselonas "Lassa" basketbolistus.

Uzvarētājiem Entonijs Rendolfs guva 17 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, bet Malkolms Delanijs mājinieku labā sameta 11 punktus. Tikmēr Barselonas vienībā pa 13 punktiem guva Po Rivass un Džastins Dalmens.

"Lokomotv-Kubaņ" uzvaru izrāva mača beigās, jo vēl nepilnas četras minūtes līdz pamatlaika beigām zaudēja ar 58:61, taču atlikušajā laikā viesi punktus vairs neguva.

Arī šajā sērijā otrā spēle piektdien notiks Krasnodarā.

Jau ziņots, ka otrdien ceturtdaļfinālu ar uzvarām sāka Maskavas CSKA un Stambulas "Fenerbahce" basketbolisti.

Krievijas čempioni CSKA mājās ar 84:74 pārspēja Belgradas "Crvena Zvezda Telekom" no Serbijas, bet turku "Fenerbahce" savā laukumā ar 75:69 uzveica pērnā gada Eirolīgas čempionus Madrides "Real" no Spānijas.

Otrās spēles šajās sērijās notiks ceturtdien Maskavā un Stambulā.

Jau ziņots, ka otrā posma noslēgumā F apakšgrupā "Laboral Kutxa" ieņēma otro vietu, bet "Panathinaikos" bija trešā E apakšgrupā. Savukārt par grupu uzvarētājiem kļuva CSKA un "Fenerbahce" klubu basketbolisti.

Turnīra otrajā posmā 16 komandas bija sadalītas divās grupās, bet pēc divu apļu turnīra ceturtdaļfinālam kvalificēsies četras labākās vienības. "Top 16" kārtā spēlēja arī Jānis Strēlnieks ar Vācijas komandu Bambergas "Brose Baskets" un Kaspars Vecvagars ar Lietuvas klubu Kauņas "Žalgiris", taču latviešu basketbolistu pārstāvētās vienības ceturtdaļfinālam nekvalificējās, jo savā grupā palika sestajā un astotajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!