Foto: nn-basket.ru
Pateicoties latvieša Kaspara Bērziņa aukstasinībai pamatlaika beigās un pagarinājumā, uzvaru VTB Vienotās līgas mačā svētdien izcīnīja viņa pārstāvētā Krievijas basketbola komanda "Ņižņij Novgorod", ko trenē Ainars Bagatskis, Artūrs Štālbergs un Oskars Ernšteins.

Aizvadītajā cīņā "Ņižņij Novgorod" savā laukumā ar 86:82 (15:15, 14:14, 26:29, 19:16, 12:8) pagarinājumā uzveica Maskavas superklubu CSKA.

Divarpus minūtes pirms pamatlaika beigām mājinieki atradās iedzinējos ar vienu punktu (68:69), tomēr tad Bērziņš realizēja abus soda metienus, "Ņižņij Novgorod" izvirzot vadībā ar 70:69.

Tāpat arī desmit sekundes līdz finālsvilpei, kad komandas šķīra viens punkts (72:71), latvietis bija nekļūdīgs abos soda metienos, panākot 74:71. Tomēr arī Maskavas vienības franču leģionārs Nando de Kolo divas sekundes pirms ceturtās ceturtdaļas beigām iemeta trīs soda metienus, panākot pagarinājumu.

Arī tā ievadā un noslēgumā Bērziņš bija nekļūdīgs no soda metienu līnijas, palīdzot savai komandai izcīnīt uzvaru ar 86:82.

Uzvarētājiem 16 punktus guva Ivans Viktorovs, kamēr CSKA rindās ar 24 punktiem izcēlās Milošs Teodosičs.

Bērziņš nospēlēja 29 minūtes un 46 sekundes, kuru laikā guva 13 punktus, realizējot divus no diviem divpunktu metieniem, bet aizmetot garām vienīgo tālmetienu, toties iemetot deviņus no 12 soda metieniem. Tāpat latvieša rēķinā septiņas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, divas piezīmes, divi izprovocēti pārkāpumi un viena kļūda.

Latvijas basketbola izlases uzbrucējs Rolands Freimanis svētdien guva 20 punktus, palīdzot viņa pārstāvētajai Igaunijas komandai Tallinas "Kalev" VTB Vienotās līgas regulārā čempionāta mačā ar 85:75 (20:15, 17:25, 21:15, 27:20) pārspēt turnīra debitanti Tbilisi "Vita" no Gruzijas

Lai gan pēc pirmā puslaika Tallinas vienība atradās iedzinējos ar trim punktiem (37:40), tomēr ceturto spēles ceturksni mājinieki iesāka jau ar trīs punktu handikapu 58:55.

Ceturtajā spēles nogrieznī "Kalev" vēl vairāk palielināja pārsvaru un izcīnīja uzvaru ar 85:75.

Uzvarētāju rindās ar 20 punktiem izcēlās Freimanis, kurš bija rezultatīvākais spēlētājs savā komandā. Tikmēr viesu labā 22 punktus guva Aleksandrs Ļipovijs.

Freimanis šajā mačā laukumā pavadīja 24 minūtes un četras sekundes, grozā raidot četrus no septiņiem divpunktu metieniem un četrus no desmit trīspunktniekiem, taču aizmetot garām savu vienīgu soda metienu. Tāpat latvieša rēķinā sešas atlēkušās bumbas, piecas rezultatīvas piespēles, divas piezīmes, trīs izprovocēti pārkāpumi un viena kļūda.

Ar četrām uzvarām piecos mačos "Ņižņij Novgorod" VTB vienotās līgas kopvērtējumā ieņem trešo vietu, kamēr līdere ar četrās spēlēs izcīnītām četrām uzvarām ir latvieša Jāņa Timmas pārstāvētā Sanktpēterburgas "Zeņit". Savukārt "Kalev" ar diviem panākumiem četrās spēlēs ir devītā, bet Latvijas klubs "VEF Rīga" ar vienu uzvaru piecos dueļos ir 14., priekšpēdējā, vietā.

Arī šosezon VTB Vienotajā līgā sacenšas 16 komandas, kas bez dalījuma apakšgrupās aizvadīs divu apļu turnīru. Turnīrā debiju piedzīvo Gruzijas klubs Tbilisi "Vita", kas aizstās finansiālās grūtībās nonākušo Samāras "Krasnije kriļja" no Krievijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!