Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

"Betsafe"/"Liepāja" komanda sestdien "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē viesos ar rezultātu 80:77 (16:21, 24:15, 22:16, 28:25) pārspēja "Valka"/"Valga" vienību.

Viesiem rezultatīvākais ar 24 punktiem bija Kārlis Apsītis, kurš sezonu iesāka Lietuvas komandā Prieņu-Birštonas "Vytautas", bet šajā nedēļā papildināja Liepājas kluba rindas. Tikmēr 21 punkts un 11 atlēkušās bumbas amerikānim Kailam Bendžaminam, bet desmit punktus iemeta Kārlis Lasmanis.

Mājiniekiem 22 punktus guva Roberts Freimanis, 16 punkti un 11 bumbas zem groziem igaunim Rainam Rādikam, bet ar 13 punktiem atzīmējās Edgars Lasenbergs.

Lai gan liepājnieki otrā puslaika sākumā bija iekrājuši desmit punktu pārsvaru (46:36), līdz trešās ceturtdaļas beigām tas tika izsēts, rezultāta tablo vēstot neizšķirtu 52:52. Ceturtās ceturtdaļas pirmajā pusē notika aktīva cīņa par vadību, tomēr divas minūtes pirms pamatlaika beigām Liepājas basketbolistiem jau bija astoņu punktu pārsvars (78:70). Lai gan Freimanis astoņas sekundes pirms pamatlaika beigām ar trim soda metieniem pretinieku pārsvaru samazināja līdz diviem punktiem (77:79), viesi nosargāja vadību un svinēja uzvaru.

Abas komandas šosezon LBL turnīrā izcīnījušas pa divām uzvarām sešās spēlēs un dala piekto vietu.

Liepājnieki LBL bija cietuši trīs zaudējumus pēc kārtas, bet, ņemot vērā mačus arī Baltijas Basketbola līgā (BBL), vēju pilsētas komandai bija sešu zaudējumu sērija. Līdz šim vienīgā uzvara šosezon tika izcīnīta pirms mēneša, kad savā laukumā tika gūta virsroka 83:81 pār "Valmiera"/ORDO vienību.

Tikmēr "Valka"/"Valga", ņemot vērā cīņas arī Igaunijas čempionātā, iepriekšējās četrās spēlēs bija tikusi pie trim uzvarām. Robežpilsētu komanda Igaunijas čempionātā izcīnījusi piecas uzvaras sešās spēlēs un negaidīti ir kopvērtējuma vicelīdere.

Šobrīd 2016.gada čempione "Valmiera"/ORDO, kas ir kopvērtējuma pastarīte, Vidzemes Olimpiskajā centrā tiekas ar "Jēkabpili". Maču tiešraidē var vērot kanālā "Best4Sport TV".

LBL kopvērtējumā līderei "Ventspils" ir astoņas uzvaras astoņos mačos. Ar piecām uzvarām sešās cīņās seko "Ogre, kamēr "VEF Rīga" iekrājusi četras uzvaras piecās spēlēs, bet "Jūrmalai" ir piecas uzvaras astoņos mačos.

Pirmajam četriniekam ar divām uzvarām sešās spēlēs seko "Betsafe"/"Liepāja" un Valka"/"Valga", kamēr "Latvijas Universitātei" un "Jēkabpilij" ir pa divām uzvarām septiņās cīņās. Turnīra tabulu noslēdz "Valmiera"/ORDO, kas guvusi vienu panākumu deviņos dueļos.

Šajā LBL sezonā augstākajā divīzijā piedalās deviņas komandas. Septiņas no tām aizvadīs četru apļu turnīru, kamēr "VEF Rīga" spēlēs trīs apļus, bet "Valka"/"Valga" - divus. Rīdzinieki paralēli startē arī VTB Vienotajā līgā, bet pierobežu pilsētu komanda no Valkas un Valgas piedalās arī Igaunijas čempionātā.

Šajā pavasarī LBL čempionātā triumfēja "VEF Rīga" komanda, finālsērijā visos četros mačos uzvarot "Ventspili", kamēr bronzas godalgas pēc ilgāka pārtraukuma ieguva "Barons kvartāls", kas neilgi pirms jaunās sezonas pavēstīja, ka atsauc dalību no sacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!