Foto: LETA
Basketbola klubs "Ventspils" ir pagarinājis sadarbības līgumu vēl uz divām sezonām ar latviešu basketbolistu Māri Gulbi, kurš ventspilnieku rindās aizvadīja arī divus iepriekšējos gadus, vēsta kluba mājas lapa.

"Ventspilī būšu jau ceturto gadu, jūtos šajā pilsētā kā mājās," saka basketbolists. "Priecājos, ka varēšu turpināt spēlēt BK "Ventspils" komandā. Līdz šim neesmu strādājis kopā ar Kārli Muižnieku, bet viņš ir ļoti labs basketbola speciālists, tāpēc es ļoti ceru, ka komandai un arī man personīgi nākamā būs ļoti veiksmīga sezona."

Gulbis savu profesionālā basketbolista karjeru sāka 2000. gadā, kad debitēja BK "Lainers" komandā. Pēc tam trīs sezonas aizvadīja BK "Barons Rīga" sastāvā, bet vēlāk spēlējis arī "Valmieras", "VEF Rīga" un "Zemgales" komandās. Spēlējis arī kā leģionārs Lietuvas klubā "Šiauliai" un Portugāles vienībā "Vitoria SC".

Iepriekšējos divos gados Gulbis kopā ar BK "Ventspils" izcīnīja Latvijas čempiona un vicečempiona titulu. Pagājušajā sezonā Māris Gulbis Latvijas Basketbola līgā vidēji spēlē guva 8 punktus un izcīnīja 3 atlēkušās bumbas, savukārt Eirokausu spēlēs guva 6 punktus un izcīnīja 3 atlēkušās bumbas.

BK "Ventspils" galvenā trenera Kārļa Muižnieka rīcībā līdz ar to šobrīd ir 13 spēlētāji: Dāvis Lejasmeiers, Kristaps Kanbergs, Kristaps Janičenoks, Artis Ate, Artjoms Butjankovs, Andrejs Gražulis, Žanis Peiners, Edgars Štelmahers, Iļja Gromovs, Toms Leimanis, Rihards Lomažs, Kvameins Mičels un Māris Gulbis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!