Foto: sportacentrs.com

Latvijas čempionvienība basketbolā BK "Ventspils" ULEB Eiropas kausa izcīņas mača pēdējās minūtēs pret Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" pārstāja spēlēt pēc spēles plāna, kas lika izsēt iekrāto pārvaru un piedzīvot zaudējumu, pēc mača preses konferencē sacīja galvenais treneris Roberts Štelmahers.

Jau ziņots, ka BK "Ventspils" izbraukumā ar 60:72 (17:22, 15:17, 18:12, 10:21) piekāpās spēcīgajam Krievijas klubam Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ".

"Mēs zinājām, ka pretinieki ir spēcīgi, bet arī zinājām to, ka šī komanda zina, kā zaudēt. "Lokomotiv-Kubaņ" komandā ir lieliski spēlētāji, kuriem patīk darboties uzbrukumā, bet ne vienmēr aizsardzībā. Mūsu spēles plāns bija atņemt viņiem ātros uzbrukumus, kas izdevās līdz spēles pēdējām minūtēm," turnīra mājaslapā citēts Štelmahers. "Mēs esam jauna komanda, taču spēles izskaņā varējām nospēlēt daudz gudrāk. Mēs vienkārši pārstājām spēlēt pareizi. Nepārkāpām noteikumus, kad to vajadzēja darīt."

"Ir muļķīgi domāt, ka tāds spēlētājs kā Ričards Hendriks netrāpīs metienu, ja viņu sedz tikai paceļot roku. Mums jāsaglabā koncentrēšanās šādās spēlēs. Man ir skaidrs, ka mēs varējām uzvarēt šo maču," atzina BK "Ventspils" galvenais treneris.

BK "Ventspils" rezultatīvākais spēlētājs aizvadītajā mačā Māris Gulbis stāstīja, ka komanda 33 minūtes pieturējās pie spēles plāna, bet tad viss pajuka: "Sākām spēlēt individuāli, kas pret tādu komandu kā "Lokomotiv-Kubaņ" ir pašnāvība."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!