Foto: F64

BK "Ventspils" basketbolisti noslēguši šīs sezonas gaitas FIBA Izaicinājuma kausā, viesos ar 71:80 piekāpjoties Ļubercu "Triumph" spēlētājiem. 15 punktus sameta Akselis Vairogs un Māris Gulbis, bet Ronalds Zaķis pievienoja 14.

Kā tiek vēstīts BK "Ventspils" mājaslapā, ventspilniekiem arī šajā mačā bija jāiztiek bez sasirgušā Lorenco Viljamsa, bet mājinieki spēlei pieteica visus labākos.

"Triumph" sāka ar divām kļūdām, bet BK "Ventspils" rezultātu atklāja Ronalds Zaķis, savukārt ceturtdaļas turpinājumā abas komandas punktu krāja ļoti raiti. Komandu treneri aktīvi variēja ar sastāvu, spēlētāji darbojās atraisīti un brīvi, un arī rezultāts auga raiti. Jau ceturtdaļas beigās laukumā devās juniors Toms Leimanis, bet pirmajā puslaikā pie spēlēšanas tika arī Edgars Štelmahers un Andrejs Gražulis.

Pirmās desmit minūtes ar minimālu pārsvaru 19:18 uzvarēja mājinieki, bet otrajā ceturtdaļā krietni labāk jau klājās ventspilniekiem. Komandai izdevās tikt pie septiņu punktu pārsvara. Vēlāk "Triumph" veica izrāvienu 7:0, arī ceturtdaļu noslēdza ar precīzu metienu un puslaika noslēgumā uz tablo bija līdzsvars 42:42.

Trešo ceturtdaļu ventspilnieki sāka ar vairākām kļūdām, mājinieki attālinājās, nepilnās četrās minūtēs tiekot priekšā 52:44. Minūtes pārtraukumu BK "Ventspils" atzīmēja ar precīzu Dāvja Lejasmeiera tālmetienu, bet otrā galā sāncenša metienu nobloķēja Džerajs Grants. Pēc trim ceturtdaļām mājiniekiem jau bija desmit punktu pārsvars 62:52.

Līdzīgi kā spēlē Ventspilī, izšķirošajiem brīžiem veiksmes nepietika. Mājinieki atbildēja ar Jevgeņija Voronova tālmetienu pāri aizsarga rokām, kurzemniekiem vajadzēja steigties, bet steiga nav precizitātes sabiedrotā. Galu galā Eirosezonu nācās noslēgt ar zaudējumu 71:80.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!