Foto: F64

Zaudējumu ULEB Eirolīgas turnīra basketbolā otrā posma - "Top 16" sacensību - desmitās kārtas mačā piektdien piedzīvoja Latvijas izlases basketbolista Jāņa Blūma pārstāvētā Atēnu "Panathinaikos" komanda no Grieķijas, kas ar rezultātu 70:76 (13:17, 15:22, 27:16, 15:21) izbraukumā piekāpās Lietuvas vienībai Kauņas "Žalgiris".

Pirmajā puslaikā pārāka bija mājinieku komanda, taču viesi trešajā trešdaļā pārsvaru atguva un pirms ceturtā spēles nogriežņa tablo vēstīja neizšķirtu rezultātu 55:55. Ceturtā spēles ceturkšņa otrajā pusē veiksmīgāka bija "Žalgiris" vienība, kura svinēja uzvaru ar 76:70.

Jānis Blūms laukumā pavadītajās piecās minūtēs un 28 sekundēs punktus neguva, jo nerealizēja savu vienīgo tālmetienu, un nopelnīja vienu personisko piezīmi, dueli noslēdzot ar -2 efektivitātes koeficienta punktiem.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās bija Vils Čerijs, kuram 18 punkti. Savukārt "Panathinaikos" rindās rezultatīvākais ar 21 punktu bija Niks Paps.

Kauņas klubu pārstāv talantīgais latviešu saspēles vadītājs Kaspars Vecvagars, kurš jau ilgstoši atkopjas no smagas ceļgala traumas, turklāt pārcietis arī atkārtotu operāciju, kuras dēļ šosezon laukumā nedosies.

Ar piecām uzvarām desmit spēlēs Atēnu "Panathinaikos" atrodas E grupas ceturtajā vietā. Savukārt Kauņas "Žalgiris" un Vācijas vienība Berlīnes "Alba" tikušas pie četriem panākumiem un atrodas uzreiz aiz labāko četrinieka.

Šīs grupas līdere ar deviņiem panākumiem ir Spānijas vienība Madrides "Real", kas jau garantējusi dalību ceturtdaļfinālā.

Jau ziņots, ka citā mačā ceturtdien latviešu basketbolists Dāvis Bertāns guva 21 punktu, kas gan neglāba viņa pārstāvēto Spānijas komandu Vitorijas "Laboral Kutxa" no zaudējuma izbraukumā ar 85:89 Riharda Kuksika pārstāvētajai Krievijas komandai "Ņižņij Novgorod", ko trenē Ainars Bagatskis un Artūrs Štālbergs.

Šajā grupā "Laboral Kutxa" un "Ņižņij Novgorod" turpina cīnīties par pēdējo vakanto ceļazīmi uz ceturtdaļfinālu, jo pirmās trīs vienības ir jau trīs panākumu attālumā. Pa četrām uzvarām desmit spēlēs "Laboral Kutxa" un Turcijas vienībai Stambulas "Anadolu Efes", kas tām dod ceturto un piekto pozīciju, bet "Ņižņij Novgorod" ar trim panākumiem ir sestie.

Turnīra pirmajā posmā 24 komandas, kas bija sadalītas četrās grupās, aizvadīja divu apļu turnīru, pēc kura tālākām cīņām kvalificējās katras grupas četras labākās vienības. Otrajā posmā 16 komandas dalītas divās grupās, bet pēc divu apļu turnīra ceturtdaļfinālam atkal kvalificēsies četras labākās vienības.

Ceturtdaļfināla uzvarētāji tiks noteikti sērijās līdz trim uzvarām, bet pēc tam Madridē maija vidū notiks finālčetrinieka turnīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!