Foto: F64

Latviešu basketbolista Jāņa Blūma pārstāvētā Grieķijas čempionvienība Atēnu "Panathinaikos" piektdien ULEB Eirolīgas turnīra pirmā posma septītās kārtas mačā ar rezultātu 87:72 (18:12, 26:21, 21:18, 22:21) savā laukumā uzvarēja Vācijas klubu Minhenes "Bayern", priekšlaicīgi nodrošinot vietu nākamajā sacensību posmā.

Mājinieki vadībā atradās kopš otrās ceturtdaļas beigām, trešajā ceturtdaļā panākot 22 punktu pārsvaru. Cīņas turpinājumā viesi pārsvaru samazināja, tomēr "Panathinaikos" pozīcijas palika nemainīgi drošas.

Blūms šoreiz laukumā pavadīja septiņas minūtes un piecas sekundes, kas bija mazākais spēles laiks komandā. Viņš pie punktiem netika, kļūdoties vienīgajā tālmetienā. Trīspunktu metienu precizitātē latvietis ir starp turnīra līderiem.

Blūms iekrāja vienu atlēkušo bumbu, vienu piezīmi un negatīvu efektivitātes koeficienta rādītāju -1.

Eidžejs Sloters mājinieku labā guva 17 punktus, bet "Bayern" rindās ar 15 punktiem izcēlās Bo Makkalebs.

Kā zināms, līgums ar 32 gadus veco Blūmu 2.oktobrī tika noslēgts pēc sistēmas 1+1 mēnesis, bet šomēnes tas tika pagarināts līdz sezonas beigām. Drīzumā sastāvā atgriezīsies amerikāņu saspēles vadītājs Demarkuss Nelsons, kura vietā sākotnēji uz komandu tika uzaicināts latvietis.

Ar piecām uzvarām septiņos mačos "Panathinaikos" ieņem C apakšgrupas kopvērtējuma otro vietu, bet atlikušajās trīs kārtās zemāk par ceturto pozīciju vairs nevar nokrist.

Kā ziņots, Krievijas vienība "Ņižņij Novgorod", ko trenē latviešu speciālisti Ainars Bagatskis un Artūrs Štālbergs, piektdien savā laukumā ar rezultātu 55:61 (13:11, 24:12, 7:20, 11:18) zaudēja Lietuvas klubam Kauņas "Žalgiris".

Teju visa pirmā puslaika garumā vadībā atradās mājinieki, kuri otrajā ceturtdaļā izcēlās ar dominances pilnu sniegumu, iekrājot 17 punktu pārsvaru. Tomēr trešās ceturtdaļas gaitā viesi pakāpeniski un ļoti stabili atspēlējās, tās beigās pietuvojoties līdz viena punkta atstatumam. Vadību "Žalgiris" komanda pārņēma pašā ceturtās ceturtdaļas sākumā, turpinājumā tiekot pie astoņu punktu handikapa un uzvaru nosargājot.

Laukuma saimnieki otrajā puslaikā spēja gūt vien 18 punktus.

Uzvarētāju labā 18 punktus guva amerikānis Džeimss Andersons, bet "Ņižņij Novgorod" sastāvā ar 15 punktiem izcēlās viņa tautietis Teilors Ročestijs.

Kā zināms, Kauņas klubu pārstāv talantīgais latviešu saspēles vadītājs Kaspars Vecvagars, kurš jau ilgstoši atkopjas no smagas ceļgala traumas, turklāt nesen pārcietis atkārtotu operāciju, kuras dēļ šosezon laukumā neatgriezīsies.

"Žalgiris" komanda septiņās A grupas spēlēs izcīnījusi četras uzvaras, kas dod trešo vietu, bet "Ņižņij Novgorod" ar trim panākumiem atrodas ceturtajā pozīcijā.

Kā ziņots, Dāvis Bertāns ceturtdien guva 17 punktus, palīdzot Spānijas vienībai Vitorijas "Laboral Kutxa" savā laukumā ar 89:70 (24:17, 20:20, 24:15, 21:18) pārliecinoši pieveikt Pireju "Olympiacos" no Grieķijas. Septiņus no saviem punktiem Bertāns guva ceturtajā ceturtdaļā, noturot Spānijas vienības uzvaru un sagādājot "Olympiacos" pirmo neveiksmi ULEB Eirolīgā šosezon.

Latvietis šoreiz nospēlēja 24 minūtes un 57 sekundes, realizējot trīs no sešiem izpildītajiem divpunktu metieniem, trīs no sešiem tālmetieniem un abus soda metienus. Tāpat viņa kontā bija divas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, divi sodi un divi izprovocēti pārkāpumi, kas deva 14 efektivitātes koeficienta punktus.

Tāpat laikā, kamēr Bertāns atradās laukumā, "Labroal Kutxa" guva par 31 punktu vairāk nekā ielaida, kas bija labākais rādītājs.

Rezultatīvāks par latvieti "Laboral Kutxa" rindās bija vienīgi francūzis Tomā Ertels, kurš iemeta 18 punktus, bet "Olympiacos" sastāvā ar 27 punktiem izcēlās Vasilis Spanulis.

Zīmīgi, ka šajā mačā "Laboral Kutxa" kļuva par pirmo komandu ULEB Eirolīgas vēsturē, kas guvusi 25 000 punktu.

Vēl vienā D apakšgrupas mačā Lietuvas vienība Klaipēdas "Neptunas" ar 62:79 (14:22, 23:13, 10:27, 15:17) izbraukumā piekāpās Belgradas "Crvena Zvezda Telekom" no Serbijas.

Uzvarētājiem ar 24 punktiem un 13 bumbām zem groziem izcēlās Bobans Marjanovičs.

Šīs grupas kopvērtējumā "Olympiacos" ar sešiem panākumiem septiņos mačos saglabāja stabilu pirmo vietu, bet "Laboral Kutxa" un "Neptunas" komandām tagad ir pa trim uzvarām, kas dod ceturto un piekto pozīciju.

Turnīra pirmajā posmā 24 komandas, kas sadalītas četrās grupās, aizvadīs divu apļu turnīru, pēc kura tālākām cīņām kvalificēsies katras grupas četras labākās vienības. Otrajā posmā 16 komandas tiks dalītas divās grupās, bet pēc divu apļu turnīra ceturtdaļfinālam atkal kvalificēsies četras labākās vienības.

Ceturtdaļfināla uzvarētāji tiks noteikti sērijās līdz trim uzvarām, bet pēc tam Madridē nākamā gada maija vidū notiks finālčetrinieka turnīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!