Foto: LETA
Latvijas pieredzējušā saspēles vadītāja Jāņa Blūma pārstāvētā un Latvijas trenera Nikola Mazura vadītā Krievijas komanda Permas "Parma" pirmdien piedzīvoja zaudējumu VTB Vienotās līgas mačā, ar 84:108 (23:26, 13:24, 22:35, 26:23) piekāpās spēcīgajai Maskavas CSKA vienībai.

Blūms laukumā pavadīja astoņas minūtes un 22 sekundes, kuru laikā viņš nerealizēja nevienu no četriem tālmetieniem un nevienu no četriem divpunktu metieniem, paliekot "sausā".

Latvieša kontā gan četras atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, kā arī viena kļūda, un spēli Blūms noslēdza ar diviem efektivitātes koeficienta punktiem.

Rezultatīvākais "Parma" rindās bija Eigirds Zukausks, kurš guva 14 punktus, kamēr CSKA rindās Semjons Antonovs izcēlās ar 18 punktiem.

Vienotās līgas kopvērtējuma līderes šobrīd ar pieciem panākumiem tikpat dueļos ir Maskavas apgabala "Himki" un Maskavas CSKA komandas, kamēr "Jeņisej" ar diviem panākumiem piecās cīņās ir astotā.

"Parma" ar vienu uzvaru četros mačos ieņem 12. vietu, bet turnīra tabulu ar četriem zaudējumiem četrās spēlēs noslēdz "VEF Rīga" un "Cmoki" komandas.

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē 14 komandas, aizvadot divu apļu turnīru un pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja "Himki" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!