Foto: DELFI.lt
Latvijas basketbolistu Jāņa Blūma, Anžeja Pasečņika un Mārtiņa Laksas komandas sestdien piedzīvoja zaudējumus Spānijas augstākās līgas (ACB) čempionāta mačos.

Individuāli visaugstvērtīgāk nospēlēja pieredzējušais Blūms, kurš iemeta septiņus punktus, tomēr viņa pārstāvētā Saragosas "Tecnyconta" viesos ar 67:70 (17:13, 17:13, 19:24, 14:20) piekāpās Seviljas "Real Betis Energia Plus" vienībai, piedzīvojot jau sesto zaudējumu pēc kārtas.

Blūms laukumā bija 36 minūtes un 30 sekundes, trāpot vienu no diviem divpunktu raidījumiem, vienu no astoņiem tālmetieniem un abus soda metienus. Vēl viņam bija arī četras atlēkušās bumbas, divi izprovocēti pārkāpumi un trīs piezīmes, kas deva vienu efektivitātes punktu.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Bleiks Šilbs.

Saragosas vienība šo ACB sezonu sāka ar četru zaudējumu sēriju, pēc tam izcīnīja četras uzvaras pēc kārtas, bet pēc tās sekojuši nu jau seši zaudējumi.

Tikmēr Pasečņiks iemeta trīs punktus Kanāriju salu derbijā, kurā viņa pārstāvētā Grankanārijas "Herbalife" ar 71:92 (18:26, 12:29, 15:18, 26:19) viesos kapitulēja Tenerifes "Iberostar".

Pasečņiks laukumā bija 13 minūtes un 51 sekundi, trāpot vienu no trijiem divpunktu raidījumiem un vienīgo soda metienu. Viņš arī nopelnīja divas piezīmes un izprovocēja divus pārkāpumus, arī dueli noslēdzot ar vienu efektivitātes punktu.

Kā zināms, "Iberostar" ir Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas pagājušās sezonas uzvarētāja un šosezon spēlē vienā apakšgrupā ar Latvijas vicečempioni "Ventspils". Tieši ventspilnieki Tenerifes komandai sagādājuši sezonas vienīgos divus zaudējumus šajās sacensībās.

Savukārt Laksa palika bez punktiem, bet viņa pārstāvētā Kompostelas "Rio Natura Monbus Obradoiro" komanda savā laukumā ar 65:77 (19:23, 18:25, 19:12, 9:17) piekāpās Andoras "MoraBanc".

Laksa laukumā bija četras minūtes un 44 sekundes, statistikā neizceļoties.

ACB turnīrā spēles gaidāmas arī gada pēdējā dienā, kad Rolanda Šmita pārstāvētā Fuenlavradas "Montakit" viesosies pie Barselonas "Lassa", kamēr Jāņa Timmas un Rinalda Mālmaņa pārstāvētā Vitorijas "Baskonia" izbraukumā spēlēs ar Mursijas UCAM.

Kā zināms, Šmits no nākamās sezonas pievienosies tieši "Lassa" komandai.

Spānijas čempionāta kopvērtējuma galvgalī ar 11 uzvarām 12 spēlēs atrodas Madrides "Real", bet desmit uzvaras 13 mačos ir "Montakit" un iepriekšējās sezonas čempiones "Valencia Basket" kontā.

Tālāk ar astoņiem panākumiem 12 mačos seko "Lassa" un "Baskonia" un Grankanārijas "Herbalife", bet pa astoņām uzvarām 14 cīņās ir abām Kanāriju salu vienībām.

Savukārt "Rio Natura Monbus Obradoiro" ar septiņiem panākumiem ir devītajā vietā, bet "Tecnyconta" ar četrām uzvarām atrodama 17.pozīcijā starp 18 vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!