Foto: AFP/Scanpix

Uzvaru ULEB Eirolīgas otrā posma - "TOP 16" turnīra - pēdējās, sestās, kārtas spēlē ceturtdien izcīnīja latviešu basketbolista Jāņa Blūma pārstāvētā Spānijas komanda Bilbao "Gescrap Bizkaia", tādējādi iekļūstot sacensību ceturtdaļfinālā.

Aizvadītajā F apakšgrupas mačā "Gescrap Bizkaia" izbraukumā ar rezultātu 59:55 (15:16, 9:6, 18:14, 17:19) pieveica cita latvieša Kristapa Valtera pārstāvēto Spānijas vienību Malagas "Unicaja".

Blūms laukumā pavadīja 17 minūtes un 22 sekundes, kuru laikā guva piecus punktus, realizējot vienu no četriem izpildītajiem divpunktu metieniem un vienu no trijiem tālmetieniem.

Vēl Blūms izcīnīja divas atlēkušās bumbas un izpildīja vienu rezultatīvu piespēli, cīņu noslēdzot ar trijiem efektivitātes koeficienta punktiem.

Savukārt Valters šajā mačā nepiedalījās.

Rezultatīvākie "Gescrap Bizkaia" komandā bija Marko Baničs un Ārons Džeksons, kuri guva pa desmit punktiem, bet "Unicaja" rindās ar 19 punktiem izcēlās Hrvoje Peričs.

Blūms kļūs par pirmo latvieti vēsturē, kurš spēlējis ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālā.

Otrajā F grupas sestās kārtas spēlē ceturtdien Spānijas klubs Madrides "Real" ar 102:90 (26:28, 26:25, 24:22, 26:15) izbraukumā pieveica Itālijas vienību Sjēnas "Montepaschi".

F grupas noslēguma kopvērtējumā "Montepaschi", "Gescrap Bizkaia" un "Real" izcīnīja pa četrām uzvarām sešās spēlēs, bet ceturtdaļfinālam kvalificējās "Montepaschi" un Bilbao klubs. Savukārt "Unicaja" zaudēja visās sešās otrā posma cīņās.

Ceturtdaļfināla sērijā līdz trijām uzvarām "Gescrap Bizkaia" spēkosies ar Krievijas čempionvienību Maskavas CSKA, kas uzvarēja E grupā.

Pārējos ceturtdaļfināla dueļos "Montepaschi" tiksies ar Grieķijas klubu Pireju "Olympiacos", pagājušās sezonas turnīra čempionvienība Atēnu "Panathinaikos" no Grieķijas spēkosies ar Izraēlas komandu Telavivas "Maccabi Electra" bet Spānijas klubs Barselonas "Regal" spēlēs pret Kazaņas "Unics" basketbolistiem no Krievijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!