Foto: DELFI

Popularitāti ieguvušie latviešu izcelsmes Lietuvas basketbola fani brāļi Normunds un Nauris Macjusi televīzijas kanāla TV6 raidījumā "Overtime" Spānijas basketbola kluba Madrides "Real" zvaigzni Rūdiju Fernandesu nosauca par 'mīksto'.

Atgādinām, ka pēc ULEB Eirolīgas basketbola turnīra otrā posma - TOP 16 turnīra - mača, kurā "Real" izbraukumā ar 105:104 pagarinājumā uzvarēja Kauņas "Žalgiri", Fernandesam dodoties uz vienības autobusu, Nauris Macjuss esot pieskrējis viņam klāt un iesitis pa seju. Aculiecinieki stāstīja, ka sitiens neesot bijis stiprs, bet nekavējoties izraisījis asiņošanu. Tikmēr Normunda dvīņu brālis Normunds iesitis Fernandesa apsargam, kas meties aizstāvēt basketbolistu.

"Pēc spēles mēs gaidījām "Žalgiris" spēlētājus, kuri ir mūsu draugi, un viņš [Fernandess] gāja garām ar savu apsargu. Viņš bija izīrējis apsargu no Krievijas specdienesta, kurš saprot lietuviešu mentalitāti, gadījumā, jā kāds viņam uzbrūk. Es gribēju pieiet un kaut ko pateikt, apsargs mani atgrūda un viņš kaut ko pateica, un es tajā situācijā es vairs nedomāju. Protams, ka es viņam situ," situāciju atstāstīja Normunds Macjuss. "Es nezinu, kur viņam trāpīju."

"Es domāju, ka Fernandess arī ļoti tēloja, jo viņš ir liels aktieris, bet mums ļoti patika, kad viena lietuviešu meitene teica: "Es stāvēju viņam blakus un redzēju, kā viņš raudāja." Es domāju, ka viņš ir "mīkstais"," turpināja Normunds Macjuss. "Viņam vajadzētu atbraukt pie mums, atvainoties visiem un izdzert pa 50 gramiem."

Normunds Macjuss jūtas vainīgs par notikušo, tomēr viņš uzsvēra, ka kāda Lietuvas portāla aptaujā lielākā daļa cilvēku atbalstīja viņa rīcību.

Notikušajam iemesls meklējams vēl janvāra pirmajā abu komandu spēlē, kas notika Madridē. Toreiz Fernandess pēc vienas no epizodēm iemeta ar bumbu "Žalgiris" basketbolistam Kšištofam Lavrinovičam, bet pēc dramatiskā cīņā gūtās uzvaras Fernandess vēl pateica kaut ko Pauļum Jankūnam, tādējādi izraisot  nekārtības.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!