Foto: DELFI
Latvijas basketbola kluba "Ventspils" galvenais treneris Aļģirds Brazis pēc zaudējuma Eiropas Izaicinājuma kausa otrā posma trešajā spēlē kritizēja vienības garākos spēlētājus, kuri pārāk slikti cīnās pie groziem.

Atgādinām, ka otrdien ventspilnieki viesos Eiropas Izaicinājuma kausa otra posma trešajā spēlē ar 70:74 piekāpās "Gravelines" vienībai, piedzīvojot otro zaudējumu.

"Sākumā labi izmantojām mājinieku tādu nedaudz dīvaino aizsardzību. Divas vai pat trīs ceturtdaļas tas ļāva tikt pie brīviem metieniem, bet pēdējā viņi aizsardzībā sāka darboties labāk un nosedza mūsu punktu guvējus. Diemžēl izšķirošajos brīžos neatradās spēlētāja, kas varētu uzņemties līdera lomu. Klusībā cerēju uz Efedžuku, tomēr jāsaprot, ka viņam tā bija pirmā spēle pēc piecu nedēļu pārtraukuma un vēl nejutās īsti pārliecinoši. Nākotnē šis spēlētājs noteikti palīdzēs," "Ventspils" mājaslapā internetā citēts Brazis.

Īpaši treneris šoreiz kritizēja garos spēlētājus. "Tāpat neatradās spēlētāja, kurš nebaidītos iet uz groza apakšu. Nav jābaidās, bet mums visa priekšējā līnija baidās cīņas, spēles zem groza. Šajā mačā arī no atlētiskajiem mājinieku spēlētājiem, kas varbūt pat bija augumā mazāki. Es saprotu, Blaus ir jauns spēlētājs, bet kas notiek ar citiem? Tā ir ļoti liela problēma."

Brazis uzsvēra, ka otrajā puslaikā sāncenši labi tikuši galā ar ventspilnieku aizsargu neitralizēšanu, piemēram, nosedzot Rašadu Andersonu. Tāpēc sevišķi svarīgi bija atrast veidu, kā gūt punktus no groza apakšas, taču nebija spēlētāju, kas būtu gatavi to darīt. Kritikas deva tika arī saspēles vadītājiem, kuriem šoreiz svarīgākajos brīžos nav izdevies spēli ievadīt vēlamajā gultnē.

Arī uzbrucējs Artūra Bērziņš pēc mača neslēpa, ka šoreiz komandu iegāzusi nevēlēšanas spēlēt uz groza apakšu. "Sākumā viss bija labi, jo varējām iemest brīvos metienus. Uz to arī paļāvāmies un nespēlējām uz groza apakšu, lai gan beigās metienu precizitāte vairs nebija tik laba. Viņi aizsardzībā daudz mainījās un bieži sanāca mazajam spēlēt pret garo. Mēs izvēlējāmies spēli viens pret vienu, nevis mēģinājām bumbu dabūt uz groza apakšu. Protams, kā jebkura franču komandā spēlētāji bija atlētiski, taču ne tik ļoti, lai nevarētu viņus apspēlēt zem groza."

Pēc uzbrucēja domām, šoreiz pietrūcis divu trīs precīzu metienu brīdi, kad sāncenši tuvojās rezultāta, bet ventspilnieku uzbrukums bija iestrēdzis. "Varbūt traucēja arī nogurums, jo beigās neviens vairs īsti nevarēja paskriet," spriež Bērziņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!