Foto: F64
Pēc uzvaras FIBA Eiropas Iziacinājuma kausa pirmajā spēlē Latvijas basketbola kluba "Ventspils" galvenais treneris Aļģirts Brazis uzsvēra ventspilnieku psiholoģiski pārsvaru pār pretiniekiem Južnijas "Himik".

Atgādinām, ka ar uzvaru FIBA Eiropas Izaicinājuma kausa turnīru otrdien uzsāka "Ventspils" basketbolisti, kas Ukrainā ar 82:71 pieveica Južnijas "Himik".

"Mums par labu nāca tas, ka mūsu komanda vietējā čempionātā uzvar, bet "Himik" smagā cīņā ir zaudējis vairākas spēles. Viņiem bija pārliecība par saviem spēkiem, bet mums bija psiholoģiskais pārsvars," uzsvēra Brazis. "Protams, savā laukumā mēs spēlējam daudz labāk, tāpēc šajā spēlē bija vairākas kļūdas. Taču paveicām labu darbu, jo uzvarējām. Un mums tas ir ļoti svarīgi."

"Mums FIBA Eiropas Izaicinājuma kauss ir prioritāte, svarīgs ir katrs gūtais grozs, tāpēc esmu priecīgs par uzvaru," piebilda lietuviešu speciālists.

Savukārt "Ventspils" kapteinis Akselis Vairogs atzina, ka pirmajā puslaikā komanda nav pielāgojusies pretinieku laukumam. "Grūti bija, jo pirmā spēle izbraukumā, bet bijām noskaņojušies uzvarai. Sākumā bija sveša laukuma sajūta, neliela nedrošība, tāpēc pirmo puslaiku zaudējām. Labi, ka otro puslaiku uzsākām agresīvi, spējām izcīnīt vairāk atlēkušās bumbas."

Tikmēr "Himik" treneris Vitālijs Usenko atzina, ka komandas spēlētāji neizpildīja spēles uzdevumu. "Pat pirmajā puslaikā neizpildījām visus uzstādījumus, kas tika doti pirms spēles. Vairāk bija plānots iesaistīt "garos", bet viņi nespēja sagādāt piezīmes ["Ventspils" basketbolistam Sauļum] Kuzminskam. Iznāca pat pretēji – mūsu divi garie ātri saņēma vairākas piezīmes."

"Vispār, šī bija sliktākā spēle pēdējā laikā. Ļoti sasaistīti darbojāmies – ne ātrie uzbrukumi, ne precizitāte metienos... Lai vēlme uzvarēt un noskaņojums bija, laukumā darbība bija nedroša," piebilda "Himik" treneris.

"Ventspils" ir ielozēti B grupā, kurā ir arī vēl Haifas "Maccabi" un "Deutsche Bank Skyliners" no Vācijas. Pēc divu apļu turnīra divas labākās komandas iekļūs nākamajā kārtā.

Atgādinām, ka pirms došanās uz Ukrainu notika nelielas izmaiņas "Ventspils" sastāvā - pirmdien komanda pārtrauca sadarbību ar Vladimiru Stimaču.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!