Foto: F64

Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) regulārā čempionāta mačā pret Čehijas klubu Nimburkas CEZ nodemonstrējusi vienu no saviem sliktākajiem sniegumiem šosezon, uzskata rīdzinieku galvenais treneris Ramūns Butauts.

Kā ziņots, sestdien notikušajā mačā "VEF Rīga" piedzīvoja zaudējumu savā laukumā ar rezultātu 85:89 (18:21, 27:21, 26:20, 14:27).

"Nospēlējām vienu no savām sliktākajām spēlēm šosezon. Ilgstoši kontrolējām mača gaitu, bet pēdējā ceturtdaļā zaudējām kontroli. Lai cik sāpīgi to nebūtu atzīt, arī šodien mums neveicās pret zonas aizsardzību," neveiksmīgo sniegumu šajā spēles elementā jau otrajā mačā pēc kārtas izcēla Butauts. "Ne visi basketbolisti bija noskaņojušies spēlei, daži pat neatcerējās mūsu kombinācijas, kuras lietojam astoņus mēnešus."

"Neturējāmies pie spēles plāna un pārturējām bumbu," secināja Butauts, piebilstot, ka ir sarežģīti vienas sezonas gaitā pret vienu pretinieku aizvadīt četrus mačus.

Jau otrdien Latvijas klubu gaida izšķirošais mačs par iekļūšanu Eiropas kausa ceturtdaļfinālā, kad izbraukumā obligāti jāuzvar Spānijas klubs Bilbao "Uxue".

"Ja šādi spēlēsim, neuzvarēsim," tiešs bija Butauts, atklājot, ka mikrotraumās iedzīvojušies Antans Kavaļausks un Gatis Jahovičs. "Gribējām viņus pasaudzēt un dot iespēju spēlēt citiem, īpaši Džastinam Hemiltonam. Domāju, ka viņš neslikti parādīja sevi."

Latvijas kluba rezultatīvākais spēlētājs šajā mačā Viljams Denjelss uzsvēra, ka komanda samaksājusi par daudzajām pieļautajām kļūdām aizsardzībā, kamēr viens no CEZ līderiem Radoslavs Rančiks izteicās, ka ir lepns par uzvaru un savu kolēģu turēšanos kopā kā komandai.

"Šī mums ir lieliska uzvara, jo zinājām, pret ko spēlējam. Jau iepriekš esmu teicis, ka "VEF Rīga" ir lieliska komanda. Viņus ir gūti apturēt," uzskata CEZ galvenais treneris Ronens Ginsburgs. "Ilgu laiku mums klājās grūti, bet piecas minūtes labas aizsardzības spēles beigās palīdzēja gūt vieglus punktus un izcīnīt uzvaru."

"Šodien vairāk domājām par komandas godu, jo trīs reizes bijām "VEF Rīga" zaudējuši," piebilda treneris, izceļot, ka rīdziniekiem ir visas iespējas izcīnīt uzvaru pret "Uxue" basketbolistiem.

VTB Vienotās līgas B apakšgrupas kopvērtējumā "VEF Rīga" ar deviņām uzvarām 15 spēlēs ir ceturtie, bet CEZ ar piecām uzvarām 14 spēlēs atrodas septītajā pozīcijā. Latvijas klubs pirmo reizi vēsturē nodrošinājis vietu turnīra izslēgšanas spēlēs.

Jau vēstīts, ka VTB līgas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 18 spēlēm. Pēc apakšgrupu sacensībām pa sešām labākajām komandām no katras grupas kvalificēsies izslēgšanas cīņām. Pirmo divu vietu ieguvēji automātiski iekļūs ceturtdaļfinālā, bet 3.-6.vietu ieņēmušās komandas aizvadīs astotdaļfinālu.

Astotdaļfinālā sērijas ritēs līdz vienas komandas divām uzvarām, bet ceturtdaļfināli, pusfināli un fināls - līdz trijām uzvarām.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā "VEF Rīga" basketbolistiem tikai nedaudz pietrūka, lai kvalificētos VBL izslēgšanas mačiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!