Foto: F64

Kazahstānas komanda "Astana" VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) astotdaļfināla spēlē uzvaru pret Latvijas čempionvienību basketbolā "VEF Rīga" izcīnījusi pelnīti, uzskata rīdzinieku galvenais treneris Ramūns Butauts.

Kā ziņots, "VEF Rīga" pirmajā VTB līgas astotdaļfināla spēlē trešdien izbraukumā ar rezultātu 76:89 (20:18, 23:18, 12:26, 21:27) zaudēja "Astana" komandai.

Šajā mačā "VEF Rīga" pārtrauca savu desmit uzvaru sēriju.

"Vēlos apsveikt pretiniekus ar pelnītu uzvaru," Butauta teikto citē līga. "Visas sezonas garumā "Astana" demonstrēja labu sniegumu, tāpēc zinājām, ka izbraukumā mums klāsies grūti."

"Savā laukumā centīsimies vairāk gūt punktus un mazāk tos ielaist," piebilda treneris.

"Pretinieks centās savu pārsvaru nosargāt, bet mēs pratām spēli lauzt. Šīs spēles iznākums nav trīs dienu vai nedēļas darba rezultāts, bet gan divu gadu darba augļi. Gatavojām komandu stāties pretim agresīvai "VEF Rīga" spēlei, kas mums arī izdevās," izteicās "Astana" komandas galvenais treneris Mateo Boničioli.

Sērija ritēs līdz vienas komandas divām uzvarām. Otrā un nepieciešamības gadījumā arī trešā spēle piektdien un sestdien tiks izspēlēta "Arēnā Rīga".

Regulāro sezonu "VEF Rīga" ar 11 uzvarām 18 spēlēs noslēdza B apakšgrupas ceturtajā vietā, bet "Astana" tika pie desmit panākumiem, kas deva piekto vietu A grupā.

Ja "VEF Rīga" komanda tikai sākusi dalību "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) izslēgšanas spēlēs, pārvarot pusfinālu un iekļūstot finālā, kur spēkosies ar saviem principiālajiem pretiniekiem "Ventspili", "Astana" komanda jau pārliecinoši kļuvusi par Kazahstānas čempioni.

Abas komandas iepriekšējo reizi savā starpā tikās pagājušajā sezonā, kad abās spēlēs pārāki bija "VEF Rīga" basketbolisti - vispirms bija uzvara viesos (83:73), tad panākums Rīgā (84:62).

Turnīra ceturtdaļfinālā šī dueļa uzvarētāja sacentīsies ar Krievijas komandu Maskavas apgabala "Himki".

VTB līgas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīja pa 18 spēlēm. Pēc apakšgrupu sacensībām pa sešām labākajām komandām no katras grupas kvalificējās izslēgšanas cīņām. Pirmo divu vietu ieguvēji automātiski iekļuva ceturtdaļfinālā, bet 3.-6.vietu ieņēmušās komandas aizvadīs astotdaļfinālu.

Astotdaļfinālā sērijas ritēs līdz vienas komandas divām uzvarām, bet ceturtdaļfināli, pusfināli un fināls - līdz trijām uzvarām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!