Foto: F64

Latvijas čempionus basketbolā "VEF Rīga" arī nākamos trīs gadus trenēs lietuviešu speciālists Ramūns Butauts, vēsta klubs.

"Butauts ir mūsu kluba panākumu atslēga. Viņš ir profesionālis, kura darbi mūsos – kluba vadībā, sponsoros, komandā – ir radījusi pārliecību par vienotu mērķa un ceļa uz to izpratni. Butauts ir ieguldījis lielu darbu "VEF Rīga" zīmola nostiprināšanā, šis darbs nes augļus un mēs esam gandarīti par vienošanos to turpināt" sacīja "VEF Rīga" padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups, kurš jau iepriekš pauda pārliecību, ka abas puses spēs vienoties par ilgtermiņa sadarbību.

"VEF Rīga" komandu Butauts vada no 2011.gada marta, kad iepriekšējais treneris Rims Kurtinaitis pameta savu amatu un pievienojās Maskavas apgabala "Himki".

Butauts Latvijā strādājis jau iepriekš, kad no 2005. līdz 2008.gadam vadīja "ASK Rīga" komandu.

Butauts šosezon kļuvis par četrkārtēju LBL čempionu un ir vienīgais ārzemju treneris, kam izdevies aizvest savu komandu līdz Latvijas čempionu titulam. Kā ziņots, šīs sezonas "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijā "VEF Rīga" ar rezultātu 4-1 uzvarēja "Ventspils" komandu, čempionu titulu izcīnot trešo reizi pēc kārtas.

"VEF Rīga" basketbolisti šosezon spēkojās arī ULEB Eiropas kausā un VTB Vienotās basketbola līgas turnīrā. Eiropas kausā klubs spēja iekļūt 16 labāko komandu skaitā, tomēr izšķirošajā mačā par vietu ceturtdaļfinālā zaudēja Bilbao "Uxue Basket" basketbolistiem.

Savukārt VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) regulārajā sezonā "VEF Rīga" ar 11 uzvarām 18 spēlēs izcīnīja ceturto vietu B grupā, bet izslēgšanas spēļu ceturtdaļfināla sērijā līdz trim uzvarām ar 0-3 nācās piekāpties bijušā trenera Rima Kurtinaiša trenētajai Maskavas apgabala "Himki" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!