Foto: LETA

Galvenajam trenerim Ramūnam Butautam nav kauna par Latvijas čempionvienības "VEF Rīga" sniegumu mačā ar Krievijas spēcīgāko komandu Maskavas CSKA.

Kā ziņots, VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) regulārā čempionāta spēlē svētdien "VEF Rīga" piekāpās CSKA ar 67:75.

"Zaudējām cīņu zem groza un slikti nospēlējām aizsardzībā, nespējot apturēt viņu ātros uzbrukumus. 19 kļūdas pret tādu komandu kā CSKA ir pašnāvība," pēc mača atzina Butauts, atklājot, ka pirms cīņas komandai bija uzstādījums censties nevajadzētu kļūdīties vairāk par astoņām reizēm. "Tāpat pret tāda līmeņa komandām nepieciešams arī mazliet veiksmes, kas šodien mums nebija, jo netrāpījām metienus no groza apakšas un arī tālmetienus, kas citreiz krīt grozā."


"Tomēr par aizvadīto spēli kauna nav, jo puiši cīnījās un atdeva visus spēkus," uzsvēra Butauts.

Šajā mačā "VEF Rīga" komandai nepalīdzēja Gatis Jahovičs, kuram esot traumēts ikru muskulis. Tāpat pagaidām nav zināms vai viņš varēs piedalīties rīdzinieku nākamajā VTB līgas mačā, kurā tā pēc nedēļas izbraukumā sacentīsies ar Krasnojarskas "Jeņisej".

"Spēli zaudējām tikai un vienīgi pašu muļķīgu kļūdu dēļ. CSKA tās izmantoja un regulāri pārvērta divos vai pat trīs punktus," piebilda "VEF Rīga" basketbolists Kristaps Janičenoks. "Taktiskajā ziņā viņi nepārsteidza un spēlēja savu spēli. It kā kļūdu skaits abām komandām ir vienāds, bet CSKA savas iespējas izmantoja labāk."

"Visi zinājām, kas ir CSKA komanda un šādam mačam neviena, speciālu motivāciju nevajadzēja meklēt," Janičenoks atzina, ka basketbolistiem pirms cīņas uztraukums neesot bijis.

"Zinājām, ka mūs sagaida smaga spēle, jo "VEF Rīga" ir patiesām laba komanda. Smagi strādājām aizsardzībā un piespiedām pretiniekus kļūdīties, kas ļāva pakāpeniski pārņemt iniciatīvu un izcīnīt uzvaru," uzsvēra slavenais CSKA komandas treneris Etore Mesina, kurš stāstīja, ka Latvijas klubam ikdienā ir labs uzbrukums un labi kustās bumba. "Ja pret viņiem kārtīgi nenoskaņojas, var būt lielas problēmas."

Mesina uzsvēra, ka VTB līga CSKA komandai ir svarīgs turnīrs un Krievijas čempioni nopietni noskaņojas uz katru cīņu.

"Varbūt jums likās, ka izcīnījām vieglu uzvaru, bet tā nebija. Pirmajā puslaikā tikām pie 15 punktu pārsvara, taču to izsējām un sanāca nervoza galotne," atzina CSKA basketbolists Antons Ponkrašovs. "Prieks, ka spējām saņemties, parādījām raksturu un izcīnījām grūtu uzvaru."

Šī "VEF Rīga" komandai bija trešā turnīra spēle jaunajā sezonā. Savā pirmajā mačā rīdzinieki 8.oktobrī savā laukumā ar 101:78 pārspēja Krievijas komandu Ļubercu "Triumf", bet otrajā cīņā otrdien viesos ar 86:60 uzvarēja Lietuvas vienību Klaipēdas "Neptunas".

Tikmēr CSKA komanda, kas spēlē arī ULEB Eirolīgas turnīrā, tika pie trešās uzvaras trijās cīņās.

CSKA komanda par Krievijas čempioni kļuvusi jau desmit gadus pēc kārtas. Tāpat tā 2006. un 2008.gadā triumfēja ULEB Eirolīgas turnīrā.

"VEF Rīga" un CSKA komandas spēlē turnīra B apakšgrupā. Tajā ir arī jau minētās "Triumf" un "Neptunas" vienības, Lietuvas komanda Kauņas "Žalgiris", Čehijas klubs Nimburkas CEZ, Minskas "Cmoki" no Baltkrievijas, kā arī vēl trīs Krievijas vienības - Krasnojarskas "Jeņisej", Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" un "Ņižņij Novgorod".

Pēc divu apļu izspēles apakšgrupu sacensībās pa sešām labākajām komandām no katras grupas kvalificēsies VBL izslēgšanas cīņām. Pirmo divu vietu ieguvēji automātiski iekļūs ceturtdaļfinālā, bet 3.-6.vietu ieņēmušās komandas aizvadīs astotdaļfinālu.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā "VEF Rīga" basketbolistiem tikai nedaudz pietrūka, lai kvalificētos VBL izslēgšanas mačiem.

Jaunajā sezonā VTB līgā piedalās 20 komandas no astoņām valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!