Foto: F64

Igaunijas čempionvienība Tallinas "Kalev"/"Cramo" pašlaik ir labā formā, tāpēc Eiropas kausa spēlē ar "VEF Rīga" spējusi izrādīt ļoti nopietnu pretestību, pēc cīņas izteicās Latvijas čempionvienības basketbolā galvenais treneris Ramūns Butauts.

Kā ziņots, apakšgrupu turnīra otrā apļa otrajā mačā "VEF Rīga" pieveica "Kalev"/"Cramo" ar rezultātu 78:67, tiekot pie ceturtās uzvaras pēc kārtas visos turnīros.

"Mēs gaidījām tieši šādu spēli - neērtu un nervozu. "Kalev"/"Cramo" ir ļoti labā sportiskajā formā un spēj uzvarēt tādas komandas, kurām mēs zaudējam bez variantiem," izteicās Butauts. "Viņi centās izslēgt no spēles Dī Braunu, tomēr līdz galam tas neizdevās. Pretinieki spēja padarīt cīņu nervozu, par ko viņiem uzslavas. Mums jāpriecājas par uzvaru."

"VEF Rīga" komanda uzvaru sēriju sākusi kops laika, kad spēlētājiem tika iesaldētas algas, vienības vadībai paziņojot, ka Braunam un Entveinam Robinsonam jebkurš mačs var kļūt par pēdējo. Brauns pēdējos mačos cīnās daudz pārliecinošāk.

"Robinsons savu spēli kopumā ir uzlabojis. Varbūt šodien viņš nebija izcils, tomēr laukumā ir lietderīgs," par otru spēlētāju, kuram tika izvirzīts ultimāts, stāstīja Butauts. "Viņš jūtas labāk kopš tā laika, kā izmantoju viņu ceturtā numura pozīcijā."

Butauts izteicās, ka "VEF Rīga" joprojām atrodas saspēles vadītāja meklējumos. "Pagaidām gan tirgū mums tīkama spēlētāja nav. Kamēr neredzēsim atbilstoša līmeņa spēlētāju, turpināsim meklēt."

"Šī nebija viegla spēle. "Kalev"/"Cramo" spēlēja divreiz labāk nekā pirmā apļa mačā," izteicās "VEF Rīga" spēlētājs Jānis Bērziņš. "Ne velti viņi nesen uzvarējuši Bandirmas "Banvit" un Kazaņas "Unics" komandas. Mums šoreiz bija kāpumi un kritumi, tomēr panācām savu."

""VEF Rīga" ir komanda - 11 spēlētāji spēlē kā vienots mehānisms," pretiniekus slavēja Igaunijas čempionvienības galvenais treneris Alars Varaks. "Ja mēs tādas komandas vēlamies uzvarēt, jāspēlē labi visas 40 minūtes. Citādāk tas nav iespējams."

""VEF Rīga" bija labāki visos rādītājos, tāpēc uzvaru nopelnīja. Mēs bijām tuvu, tomēr pāris veiksmīgi metieni nostrādāja par labu mājiniekiem," atzina Varaks.

Kā ziņots, līdz pat šai nedēļai "Kalev"/"Cramo" sastāvā cīnījās arī latviešu basketbolists Armands Šķēle, kurš savu karjeru turpina Turcijas otrajā līgā.

"Mēs gribētu, lai Šķēle kaut kad atgrieztos. Uzvarās pret "Banvit" un "Unics" viņš bija liela panākumu sastāvdaļa," stāstīja Igaunijas čempionvienības treneris. "Viņš ir spēlētājs, kurš prot izšķirt cīņas likteni. Mums šāda līmeņa spēlētājs ir nepieciešams. Viņa vienīgā problēma ir tā, ka reizi pa reizei gadās ļoti sliktas dienas un spēles."

Nesen izskanēja informācija, ka Šķēle kādam Latvijas uzņēmējam esot parādā 90 000 eiro (63 252 latus) un šobrīd izvairās no to maksāšanas. Krimināllietas ietvaros Šķēle Igaunijas tiesai zvērējis, ka viņa mēnešalga ir vien 500 eiro (351 lats). Tomēr Igaunijas mediji vēstīja, ka latvieša patiesais atalgojums varētu būt aptuveni 10 000 eiro (7028 lati) mēnesī.

Treneris nevēlējās apstiprināt, vai tiešām Šķēle pelna tikai 500 eiro mēnesī, sakot, ka tas ir jautājums viņam. Atstājot vienību, Šķēle teicis, ka piedāvājums Turcijā ir finansiāli izdevīgāks.

Kā ziņots, pārējās septītās kārtas G grupas spēlēs otrdien "Unics" ar 79:71 savā laukumā uzveica "Banvit", bet Izraēlas čempione Haifas "Maccabi" ar 79:60 pieveica Maķedonijas spēcīgāko klubu Skopjes "Aerodrom".

G apakšgrupas kopvērtējumā līderi pēc septiņām kārtām līderi ar septiņām uzvarām ir "Unics" basketbolisti, "Maccabi" kontā ir pieci panākumi, bet "VEF Rīga" ar četriem panākumiem pakāpās uz trešo vietu. "Banvit" komanda iekrājusi trīs uzvaras, bet "Aerodrom" un "Kalev"/"Cramo" vienības guvušas pa vienam panākumam.

Jaunās sezonas Eiropas kausa izcīņas turnīrā līdzšinējo 32 komandu vietā startē 48 vienības. Pirmajā posmā komandas sadalītas astoņās apakšgrupās - pa sešām vienībām katrā. Pēc divu apļu turnīra katras apakšgrupas trīs labākās komandas kvalificēsies otrajam posmam. Tajā šiem 24 klubiem pievienosies tās astoņas komandas, kas nespēs kvalificēties ULEB Eirolīgas "Top 16" sacensībām.

Otrajā posmā komandas tiks sadalītas astoņās grupās - pa četrām vienībām katrā. Pēc divu apļu turnīra katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs astotdaļfinālā, bet no izslēgšanas turnīra pirmās kārtas līdz finālam cīņas noritēs divu maču summā.

"VEF Rīga" basketbolisti pērnās sezonas Eiropas kausā spēja iekļūt 16 labāko komandu skaitā, tomēr no vietas ceturtdaļfinālā tos šķīra viena uzvara.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!