Foto: F64

Latvijas čempionvienības "VEF Rīga" galvenajam trenerim Ramūnam Butautam Baltijas Basketbola līgas (BBL) ceturtdaļfināla sērijas izšķirošajā mačā puslaika pārtraukumā nācies pateikt skarbākus vārtus, lai vienībai izdotos lauzt cīņas gaitu.

Kā ziņots, sērijas trešajā spēlē "VEF Rīga" ar rezultātu 84:78 smagā cīņā pieveica latvieša Armanda Šķēles pārstāvēto Igaunijas čempionvienību Tallinas "Kalev/Cramo", sērijā līdz divām uzvarām triumfējot ar 2-1.

""Kalev/Cramo" komanda aizvadīja ļoti labu spēli. Varbūt mums, treneriem šī spēle īpaši nepatika, tomēr skatītājiem bija prieks, jo tā bija aizraujoša," pēc mača izteicās Butauts. "Sākumā mums nenostrādāja plāns ko gatavojām, jo nebijām pietiekami agresīvi un ilgu laiku dzināmies pakaļ pretiniekiem."


"Pārtraukumā nācās pateikt kādu skarbāku vārdu un komanda sāka rādīt pavisam citādāku basketbolu, spēlējot agresīvi gan uzbrukumā, gan aizsardzībā, kas arī mums ļāva lauzt spēles gaitu," uzsvēra lietuviešu speciālists.

"Iekļūšana pusfinālā ir lielisks sasniegums, taču pie tā nedrīkst apstāties. Mums jāturpina strādāt, lai sasniegtu augstākus mērķus," uzsvēra Butauts. "Laika, lai sagatavotos "Final 4" turnīram mums būs pietiekami."

"Bijām tuvu uzvarai sērijā, taču mazliet nepaveicās. Otrajā puslaikā 50 ielaistie punkti ir krietni par daudz, lai uzvarētu," secināja "Kalev/Cramo" galvenais treneris Aivars Kūsmā. "Uzskatu, ka šīs dienas spēli otrajā puslaikā salauza Janičenoks, kurš sameta četrus tālmetienus īsā laikā. Mēģinājām segt zonas aizsardzība, bet tas neizdevās. Kopumā sērija bija laba un katrā spēlē cīnījāmies līdz pēdējam."

Savukārt Šķēle secināja, ka sērijā uzvarējusi stiprākā komanda.

"Šajā spēlē notika tas, no kā visvairāk baidījāmies - "VEF Rīga" snaiperi atvērās, sajuta savu spēli un lauza cīņas gaitu," atzina Šķēle. "Izšķirošajos brīžos pasteidzāmies ar saviem metieniem un pieļāvām nopietnas kļūdas, kas mums neļāva cīnīties par uzvaru. Šoreiz uzvarēja stiprākais."

Kā ziņots, dueļa pirmajā mačā "VEF Rīga" ceturtdien Saldū izcīnīja uzvaru ar rezultātu 64:56, bet otrajā cīņā ar 76:79 dramatiski piekāpās pagarinājumā.

Pēc šīs spēles "VEF Rīga" neveiksmīgi centās iesniegt protestu, jo uzskatīja, ka Kērtiss Miledžs pamatlaika pēdējā sekundē guvis trīs nevis divus punktus.

Jau vēstīts, ka vēl viena Latvijas komanda "Ventspils" ceturtdaļfināla pirmajā spēlē ar 79:99 izbraukumā samērā pārliecinoši zaudēja Lietuvas klubam Viļņas "Lietuvos rytas".

Pusfinālā savā starpā tiksies tieši šo pāru spēcīgākās komandas.

Kā ziņots, lielu pārsteigumu sagādāja Prienu "Rūdupis", kas divu Lietuvas klubu duelī ar 97:85 savā laukumā pieveica sacensību čempionvienību Kauņas "Žalgiris". Tomēr nākamajos divos mačos "Žalgiris" uzvarēja un sasniedza finālturnīru.

Savukārt vēl viena ceturtdaļfināla dueļa pirmajā mačā Krievijas komanda Ļubercu "Triumf" savā laukumā ar 84:76 pieveica Lietuvas komandu "Šiauliai", taču pēc tam "Triumf" atsauca dalību no ceturtdaļfināla, līdz ar to "Šiauliai" gandrīz bez cīņas kļuva par pirmo finālčetrinieka turnīra dalībnieci.

Šīs nedēļas sākumā "Šiauliai" komandai pievienojās latviešu basketbolists Raitis Grafs, kurš iepriekš šosezon spēlēja Kipras augstākās basketbola līgas komandā Limasolas "Apollon", kuru trenē latviešu speciālists Igors Miglinieks.

"Šiauliai" basketbolisti pusfinālā tiksies ar "Žalgiris" komandu.

Jau vēstīts, ka šajā sezonā elites divīzijas pamatturnīrā piedalījās 11 komandas, debitējot arī "Triumf", bet no izslēgšanas spēļu kārtas sacensībās iesaistījās trīs komandas - "VEF Rīga", "Žalgiris" un "Lietuvos rytas".

Izslēgšanas spēlēm nespēja kvalificēties vēl viena Latvijas komanda - "Liepājas Lauvas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!