Foto: LETA

Latvijas čempionvienībai basketbolā "VEF Rīga" vēl ir daudz pie kā strādāt, jo spēlētāji joprojām nejūt viens otru, pēc sezonas pirmā panākuma otrdien atzina vienības galvenais treneris Ramūns Butauts.

Kā ziņots, Eiropas kausa izcīņas jaunās sezonas pirmajā apakšgrupas posma spēlē "VEF Rīga" otrdien ar rezultātu 80:71 (14:11, 19:22, 23:23, 24:15) savā laukumā pieveica Maķedonijas spēcīgāko klubu Skopjes "Aerodrom".

"Spēle bija grūta. Visas Dienvidslāvijas komandas ir Eiropas trends un zinājām, ka šī ir spēcīga komanda," pēc mača teica Butauts. "Vēl neesam saspēlējušies, tomēr tāpat vairāk vai mazāk izdevās kontrolēt šo spēli."

"Mums vēl vajag laiku, turklāt šo cīņu pat nespēlējām pilnā sastāvā, jo nācās iztikt bez Kristapa Janičenoka, kuram ir neliels savainojums. Rīt būs zināms skaidrāk, vai viņš varēs piedalīties nākamajās spēlēs," stāstīja Butauts. "Ceru, ka uzlabosim sniegumu no spēles uz spēli. Pagaidām spēlētāji vēl nejūt viens otru, bet šajā sezonas stadijā tas ir normāli."

"Dī Brauns šodien neslikti nospēlēja, tomēr varam cīnīties labāk ne tikai kā komanda, bet arī pats Brauns," uzsvēra Butauts, stāstot, ka jaunieguvumi Kenans Bajramovičs un Deriks Nikss ar vienību bija aizvadījuši tikai divus treniņus. "Bajramovičs ir pieredzējis spēlētājs. Ja viņam kaut kas neizdod, meklē citus ceļus."

Kā ziņots, Bajramovičs šajā debijas mačā parādīja ļoti lielisku sniegumu, izceļoties ar 22 punktiem, deviņām atlēkušajām bumbām, piecām rezultatīvām piespēlēm un septiņiem izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem.

Savukārt Brauns izcēlās ar 19 punktiem, 15 no tiem sametot pēdējās 15 minūtēs.

"Šī bija laba spēle. Apsveicu komandu, bet turpināsim strādāt," teica Bajramovičs. "Spēles gaitā bija nelielas problēmas, tomēr tāpat uzvarējām."

"Spēlējām pret pieredzējušu komandu, kas zina kā gūt uzvaras," stāstīja Skopjes komandas galvenais treneris Vlada Vukoičičs. "Ceļš uz šejieni ilga gandrīz 16 stundas un bija ilgs. Tas mazināja spēlētāju koncentrēšanos."

"Atradām veidu, kā 30 minūtes spēlēt labi, tomēr ilgais ceļš mūs iedragāja," teica Vukoičičs. ""VEF Rīga" bija pelnījusi uzvarēt, tomēr arī paši kļūdījāmies, netrāpot savus metienus. Bajramovičs ir lielisks spēlētājs, kurš vienmēr strādā. Diemžēl trāpījām uz viņa pirmo spēli, kurā viņš vēlējās sevi pierādīt."

"Savukārt Brauns ir neticams spēlētājs cīņā viens pret vienu," pretiniekus slavēja Skopjes vienības galvenais treneris. "Bez apvainojuma "VEF Rīga" komandai, tomēr viņš var spēlēt krietni augstākā līmenī nekā šeit. Lielisks atradums Rīgas komandai."

Šīs komandas spēlē turnīra G apakšgrupā. Vēl tajā sacenšas Krievijas komanda Kazaņas "Unics", bijušā Rīgas kluba saspēles vadītāja Ērla Roulenda pārstāvētā Turcijas komanda Bandirmas "Banvit", latvieša Armanda Šķēles pārstāvētā Igaunijas čempionvienība Tallinas "Kalev"/"Cramo", kā arī Izraēlas čempioni Haifas "Maccabi".

Vēl vienā pirmās kārtas cīņā "Banvit" ar 86:60 uzveica "Kalev"/"Cramo", bet mačs Haifā starp "Maccabi" un "Unics" notiks trešdien.

Sezonu "VEF Rīga" komanda bija iesākusi neveiksmīgi, pirmajās trīs spēlēs ciešot neveiksmes. Sākotnēji rīdzinieki ULEB Eirolīgas kvalifikācijā ar 71:80 piekāpās Lietuvas vienībai Viļņas "Lietuvos rytas", bet pagājušajā nedēļā pirmajās divās VTB Vienotās līgas spēlēs piekāpās Baltkrievijas klubam Minskas "Cmoki" (83:89 savā laukumā) un Krievijas grandam Maskavas CSKA (63:80 izbraukumā).

Jaunās sezonas Eiropas kausa izcīņas turnīrā līdzšinējo 32 komandu vietā startē 48 vienības. Pirmajā posmā komandas sadalītas astoņās apakšgrupās pa sešām vienībām katrā. Pēc divu apļu turnīra katras apakšgrupas trīs labākās komandas kvalificēsies otrajam posmam. Tajā šiem 24 klubiem pievienosies tās astoņas komandas, kas nespēs kvalificēties ULEB Eirolīgas "Top 16" sacensībām.

Otrajā posmā komandas tiks sadalītas astoņās grupās pa četrām vienībām katrā. Pēc divu apļu turnīra katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs astotdaļfinālā, bet no izslēgšanas turnīra pirmās kārtas līdz finālam cīņas noritēs divu maču summā.

"VEF Rīga" basketbolisti pērnās sezonas Eiropas kausā spēja iekļūt 16 labāko komandu skaitā, tomēr no vietas ceturtdaļfinālā tos šķīra viena uzvara.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!