Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" nespēja tikt pie svarīgas uzvaras VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) regulārā čempionāta spēlē neloģisku piezīmju un aizsardzības kļūdu dēļ, uzskata rīdzinieku galvenais treneris Ramūns Butauts.

Kā ziņots, "VEF Rīga" VTB līgas spēlē svētdien savā laukumā ar rezultātu 87:89 (23:24, 14:21, 27:16, 23:28) zaudēja Krievijas komandai "Ņižņij Novgorod". Latvijas klubs tādējādi neizmantoja iespēju nodrošināt ceturto vietu savā grupā, tomēr tas vēl būs paveicams noslēdzošās kārtas mačā.

"Veiksme šajā spēlē bija pretinieku pusē. Kopumā maču izšķīra nianses," pēc cīņas izteicās Butauts. "Pārtraukumā veicām nelielas taktiskas izmaiņas uzbrukumā un aizsardzībā, kas nostrādāja. Tomēr neloģiskas piezīmes un kļūdas aizsardzībā neļāva izcīnīt uzvaru."
"Mūsu pēdējā uzbrukumā spēlētājiem obligāti bija jāsamainās, kas netika izdarīts. Tā ir nepiedodama kļūda. Tomēr kopumā šis pretinieks mums ir neparocīgs, jo mums ar viņiem grūti klājies ir vienmēr," uzsvēra treneris. "Rokas nenolaidīsim un cīnīsimies par uzvaru pēdējā mačā."

"Tagad ar spēļu praksi esam pretējā situācijā tai, kādā bijām, kad spēlējam Eiropas kausa izcīņā. Tagad ir laiks sagatavoties gan taktiski, gan fiziski," uzskata Butauts.

"Šī bija viena no tām spēlēm, kurā ļāvām pretiniekiem sajust savu spēli. Pirmajā puslaikā viņi sajuta pārliecību. Pārtraukumā saņēmāmies un sākām spēlēt daudz labāk, atgūstot iniciatīvu. Spēles galotnē mums obligāti bija jānotur viena punkta pārsvars, taču, diemžēl, to izdarīt neizdevās," izteicās rīdzinieku rezultatīvākais spēlētājs šajā mačā Ērls Roulends.

"Pie mīnus viens savu metienu nesasteidzu, jo punkti obligāti bija jāgūst. Ja metiens būtu bijis neprecīzs, būtu atlicis laiks iegūt atlēkušo bumbu," sava pēdējā metiena izvēli skaidroja amerikānis.

"Priecājos par izcīnīto uzvaru. Smagi, ka jau pēc 24 stundām mums jādodas uz Vladivostoku, kur paredzēta Krievijas kausa spēle," pēc cīņas izcēla "Ņižņij Novgorod" komandas galvenais treneris Zorans Lukičs. "Lūzums spēlē bija brīdī, kad saņēmām tehnisko piezīmi un ielaidām sešus punktus 30 sekunžu laikā."

"Mūsu pēdējais uzbrukums bija plānots. Vēlējāmies veikt caurgājienu, jo mājiniekiem bija piezīmju problēmas," situācija mača beigās skaidroja treneris. "Mūsu mērķis bija iekļūt izslēgšanas spēlēs. Tagad centīsimies spert soli tālāk un pārvarēt vismaz pirmo kārtu. Esam ar sevi gandarīti, jo mums, salīdzinot ar citiem klubiem, ir mazs budžets."

Turnīra B apakšgrupas kopvērtējumā pēc 17 kārtām "VEF Rīga" ar desmit uzvarām atrodas ceturtajā vietā, bet "Ņižņij Novgorod" ar identisku uzvaru un zaudējumu attiecību atrodas pozīciju zemāk.

Ja "VEF Rīga" šo spēli uzvarētu, Latvijas klubs būtu garantējis sev ceturto vietu noslēguma kopvērtējumā, tomēr rīdziniekiem joprojām ir iespēja to paveikt, jo savstarpējos mačos ar "Ņižņij Novgorod" komandu viņiem ir divu punktu pārsvars.

Izslēgšanas spēļu astotdaļfinālā B apakšgrupas ceturtā spēcīgākā vienība sacentīsies ar A grupas piekto komandu, kas pašlaik ir Kazahstānas vienība "Astana".

Uzvaras gadījumā "VEF Rīga" būtu cerības pakāpties arī uz trešo vietu grupā, tomēr piedzīvotais zaudējums šīs cerības ir laupījis.

VTB līgas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 18 spēlēm. Pēc apakšgrupu sacensībām pa sešām labākajām komandām no katras grupas kvalificēsies izslēgšanas cīņām. Pirmo divu vietu ieguvēji automātiski iekļūs ceturtdaļfinālā, bet 3.-6.vietu ieņēmušās komandas aizvadīs astotdaļfinālu. Astotdaļfinālā sērijas ritēs līdz vienas komandas divām uzvarām, bet ceturtdaļfināli, pusfināli un fināls - līdz trijām uzvarām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!