Foto: Reuters/Scanpix

Par 2015./2016. gada sezonas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempioniem svētdien kļuva Klīvlendas "Cavaliers" komanda.

NBA finālsērijas izšķirošajā, septītajā, spēlē "Cavaliers" izbraukumā ar rezultātu 93:89 pārspēja pagājušā gada čempionus Goldensteitas "Warriors", sērijā triumfējot ar 4-3. "Cavaliers" komanda sērijā atspēlējās no rezultāta 1-3, un to neviena cita komanda finālā iepriekš nebija paveikusi.

"Cavaliers" labā ar "triple-double" izcēlās Lebrons Džeimss, kurš guva 27 punktus, izcīnīja 11 atlēkušās bumbas un veica 11 rezultatīvas piespēles. Viņš tika atzīts par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju. Klīvlendas komandā vēl 26 punktus guva Kairijs Īrvings. "Warriors" rindās 32 punktus guva Dreimons Grīns, kuram arī 15 atlēkušās bumbas un deviņas piespēles, bet Stefans Karijs guva 17 punktus.

Spēles pirmā ceturtdaļa aizritēja līdzīgā cīņā, nevienai komandai neiegūstot būtisku pārsvaru. Saspringta cīņa bija vērojama arī otrajā ceturtdaļā, bet "Warriors" rindās teicamu puslaiku aizvadīja Grīns, kurš guva 22 punktus, no kuriem 15 ar tālmetieniem. Pirmā puslaika izskaņā "Warriors" veica izrāvienu, iegūstot septiņu punktu pārsvaru (49:42).

"Cavaliers" spēlētāji otro puslaiku sāka ar rezultāta izlīdzināšanu trīs minūšu laikā, bet turpinājumā Īrvings vairākās epizodēs uzņēmās iniciatīvu un veicināja Klīvlendas komandas izvirzīšanos vadībā ar 70:63. Tad Grīns guva sešus punktus pēc kārtas "Warriors" komandai, bet ceturtdaļas noslēgumā rezultāts bija 76:75 mājinieku labā.

Noslēdzošās ceturtdaļas sākumā "Cavaliers" ar Džeimsu priekšgalā atkal pārņēma spēles vadību, tomēr "Warriors" līderi neļāva pretiniekiem atrauties. Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām rezultāts bija 89:89, bet tad vairākos uzbrukumos komandām punktus gūt neizdevās. Sākoties pēdējai minūtei Īrvings iemeta tālmetienu pāri Karijam, dodot savai komandai vadību. Džeimss mača beigās guva punktu ar soda metienu, un četru punktu deficītu desmit sekunžu laikā "Warriors" nespēja atspēlēt.

"Warriors" komanda pirmo reizi galvenā trenera Stīva Kera vadībā piedzīvoja trīs zaudējumu pēc kārtas. "Warriors" komanda šajā sezonā sasniedza jaunu NBA rekordu, regulāro čempionātu noslēdzot ar 73 uzvarām, tomēr titulu izcīnīt neizdevās.

"Cavaliers" komandai šis ir pirmais NBA čempionu tituls kluba pastāvēšanas karjerā, bet finālā klubs spēlējis trīs reizes. Pagājušajā sezonā "Cavaliers" finālsērijā ar 2-4 piekāpās "Warriors", tomēr šogad spēja reabilitēties par neveiksmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!