Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Klīvlendas "Cavaliers" viens no atslēgas spēlētājiem Kevins Lavs savainojuma dēļ nevarēs spēlēt sešas nedēļas, līdz ar to viņš izlaidīs arī Zvaigžņu spēli, vēsta ārvalstu mediji.

Lava kreisajam ceļgalam tika veikta operācija, un viņš komandai nevarēs palīdzēt pusotru mēnesi. Sāpes ceļgalā basketbolistu nomocīja ilgāku laiku, bet pēdējās spēlēs tās viņam vairs neļāva spēlēt pietiekami augstā līmenī. Tāpēc nolemts līdz izslēgšanas spēlēm savest kārtībā viņa veselību.

Tā kā Lavs bija iekļauts NBA Zvaigžņu spēles Austrumu konferences komandā, līgas vadībai nāksies meklēt viņa aizstājēju. Viens no kandidātiem uz šo vietu ir arī Kristaps Porziņģis no Ņujorkas "Knicks" komandas.

Ārvalstu mediji, tostarp arī ESPN, norāda, ka uz Lava vietu ir vairāki kandidāti, kuru vidū ir Porziņģis. Tāpat šo vietu varētu ieņemt arī latvieša komandas biedrs "Knicks" komandā Karmelo Entonijs, Dveins Veids (Čikāgas "Bulls"), Hasāns Vaitsaids (Maiami "Heat"), Andrē Dramonds (Detroitas "Pistons") un Bredlijs Bīls (Vašingtonas "Wizards").

NBA komisāram Adamam Silveram tuvākajā laikā vajadzētu nākt klajā ar paziņojumu, kurš ieņems Lava vietu Austrumu konferences komandā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!