Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Klīvlendas "Cavaliers" jau sezonas sākumā atlaidusi savu galveno treneri Taironu Lū, vēsta līgas mājaslapa internetā.

Aizvadītajā starpsezonā "Cavaliers" komandu pameta Lebrons Džeimss, kurš pārcēlās uz Losandželosas "Lakers". Komanda bez viņa jauno sezonu iesākusi ļoti vāji, sešās spēlēs tā arī netiekot pie uzvarām, tāpēc komandas vadība lēma par galvenā trenera atbrīvošanu.

Par Klīvlendas "Cavaliers" galvenā trenera amata vietas izpildītāju strādās Lerijs Drū, kurš iepriekš darbojās komandas treneru korpusā. Drū ir pieredze galvenā trenera amatā ar Atlantas "Hawks" un Milvoki "Bucks".

Lū galvenā trenera pienākumus pārņēma 2016. gada janvārī, kad nomainīja Deividu Blatu. Viņš Klīvlendas komandai palīdzēja izcīnīt NBA čempionu titulu, bet pēc tam divas reizes ar komandu tika līdz finālam. Viņa vadībā "Cavaliers" regulārajā čempionātā izcīnīja 128 uzvaras un piedzīvoja 83 zaudējumus, bet izslēgšanas spēlēs viņa kontā 41 uzvara un 20 zaudējumi.

Kā spēlētājs Lū divas reizes "Lakers" sastāvā kļuva par NBA čempionu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!