Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Hjūstonas "Rockets" centra spēlētājam Dikembem Mutombo ceļgala savainojuma dēļ nāksies beigt spēlētāja karjeru.
Kongo Demokrātiskajā Republikā dzimušais 42 gadus vecais Mutombo, kurš līgā aizvada jau 18.sezonu, kreisā ceļgala savainojumu guva NBA Rietumu konferences ceturtdaļfināla mačā pret Portlendas "Trail Blazers", kurā "Rockets" otrdien zaudēja ar rezultātu 103:107.

Pirmās ceturtdaļas izskaņā Mutombo no laukuma tika nonests uz nestuvēm, bet pirmie rentgena uzņēmumi uzrādīja ceļgala saišu sastiepumu.

Tuvākajā laikā Mutombo izies vēl vienu medicīnisko pārbaudi Hjūstonā, taču leģendārais basketbolists ar asarām acīs paziņoja, ka otrdienas mačs viņam bija pēdējais.

"Man basketbols ir beidzies," teica Mutombo. "Brīnišķīgu 18 gadu laikā es izvairījos no savainojumiem, tomēr es vēlos aiziet ar augstu paceltu galvu, neko nenožēlojot."

Mutombo ar 3289 bloķētiem metieniem patlaban ieņem otro vietu NBA visu laiku labāko metienu bloķētāju sarakstā.

Karjeras laikā Mutombo aizvadīja 1196 spēles NBA regulārajā čempionātā, vidēji gūstot 9,8 punktus, izcīnot 10,3 atlēkušās bumbas un bloķējot 2,7 metienus.

Mutombo astoņas reizes ir piedalījies NBA Zvaigžņu spēlē un četras reizes atzīts par līgas gada labāko aizsardzībā spēlējošo basketbolistu.

1991.gadā Mutombo NBA draftā ar ceturto kopējo kārtas numuru izvēlējās Denveras "Nuggets". Savā karjerā viņš ir spēlējis arī Atlantas "Hawks", Filadelfijas "76ers", Ņūdžersijas "Nets" un Ņujorkas "Knicks" rindās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!