Foto: Reuters/Scanpix

Bostonas "Celtics" un Vašingtonas "Wizards" basketbolisti piektdien iekļuva Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu Austrumu konferences pusfinālā, kamēr Rietumu konferences ceturtdaļfināla duelī starp Losandželosas "Clippers" un Jūtas "Jazz" komandām būs nepieciešama izšķirošā septītā spēle.

"Celtics" vienība viesos ar 105:83 (30:23, 24:18, 34:18, 17:24) pārliecinoši uzvarēja Čikāgas "Bulls" komandu, sērijā svinot panākumu ar 4-2.

Uzvarētājiem Eiverijs Bredlijs guva 23 punktus, Džerlads Grīns sameta 16, bet vēl trīs basketbolisti - Aizija Tomass, Els Horfords un Džejs Krovders sameta pa 12 punktiem katrs. Tikmēr "Bulls" rindās ar 23 punktiem izcēlās Džimijs Batlers.

"Celtics" komanda, kura regulārajā čempionātā izcīnīja pirmo vietu Austrumu konferencē, zaudēja pirmajos divos mačos, bet pēc tam izcīnīja četras uzvaras pēc kārtas. Šī sērija ļoti smaga bija Bostonas kluba līderim Tomasam, kura māsa pirms nedaudz vairāk kā nedēļas gāja bojā autoavārijā, tomēr viņš turpināja spēlēt.

"Vienmēr esmu teicis, ka dzīvē ir svarīgākas lietas par basketbolu. Mums nebija viegli, tāpēc lepojos par puišiem, kuri viens otru ļoti atbalstīja un bija ļoti vienoti," gandarīts bija "Celtics" galvenais treneris Breds Stīvenss.

Tikmēr "Wizards" viesos ar 115:99 (30:23, 35:23, 24:36, 26:17) uzvarēja Atlantas "Hawks", sērijā svinot panākumu ar 4-2.

Vašingtonas komandā lieliski bija abi līderi Džons Vols un Bredlijs Bīls, kuri guva attiecīgi 42 un 31 punktu, kamēr "Hawks" komandu no zaudējuma neglāba Pola Milsapa 31 punktus un desmit atlēkušās bumbas, kā arī vācieša Denisa Šrēdera 26 punkti un desmit rezultatīvās piespēles.

Zīmīgi, ka Vols un Bīls šajā sērijā kopā guva 332 no 640 "Wizards" gūtajiem punktiem.

Austrumu konferences pusfinālā "Celtics" un "Wizards" tiksies savā starpā, bet vēl vienā duelī pērnā gada NBA čempione Klīvlendas "Cavaliers" mērosies spēkiem ar Toronto "Raptors".

Savukārt Rietumu konferences ceturtdaļfinālā Losandželosas "Clippers" viesos sīvā cīņā ar 98:93 (20:22, 27:23, 31:25, 20:23) uzvarēja Jūtas "Jazz", sērijā panākot izlīdzinājumu 3-3.

Uzvarētājiem Kriss Pols guva 29, bet Deandrē Džordans izcēlās ar 13 punktiem un 18 atlēkušajām bumbām zem groziem, savukārt "Jazz" sastāvā 31 punktu guva Gordons Heivards.

"Jazz" sešas sekundes pirms pamatlaika beigām, kad pretinieki bija vadībā ar 98:93, varēja panākt izlīdzinājumu, taču Džo Džonsona tālmetiens nesasniedza mērķi.

Sērijas izšķirošā - septītā - spēle svētdien notiks Losandželosā.

Šī dueļa uzvarētāji Rietumu konferences pusfinālā tiksies ar regulārā čempionāta labāko komandu Goldensteitas "Warriors", bet otrā pārī latvieša Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio "Spurs" mērosies spēkiem ar Hjūstonas "Rockets".

Ziņots, ka izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā "Spurs" ar 4-2 uzvarēja Memfisas "Grizzlies".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!