Foto: Reuters/Scanpix

Bostonas "Celtics" un Vašingtonas "Wizards" komandas trešdien nonāca vairs tikai viena panākuma attālumā no iekļūšanas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra otrajā kārtā.

Šīs sezonas regulārā čempionāta Austrumu konferences labākā komanda "Celtics" otrdien savā laukumā ar 108:97 (23:20, 29:30, 27:31, 29:16) pieveica Čikāgas "Bulls", sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 3-2. Līdz ar to Bostonas klubam vēl jāizcīna vairs tikai viens panākums, lai iekļūtu konferences pusfinālā.

"Celtics" labā pa 24 punktiem šajā mačā guva Eiverijs Bredlijs un Aizija Tomass, kurš turklāt 11 no saviem punktiem iemeta ceturtajā ceturtdaļā.

"Celtics" komanda šajā sērijā uzvarējusi jau trīs spēles pēc kārtas.

"Bulls" komandai tikmēr joprojām nākas iztikt bez saspēles vadītāja Reidžona Rondo, kurš pagājušajā nedēļā lauza rokas īkšķi. Ar viņu sastāvā Čikāgas klubs uzvarēja pirmās divas sērijas spēles, kas turklāt bija izbraukumā, bet bez šī basketbolista sastāvā komandas sniegumā iestājies kritums.

Viesu rindās trešdien ar 26 punktiem, 11 atlēkušajām bumbām un astoņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās pieredzējušais Dveins Veids.

Vēl vienā Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē trešdien "Wizards" savā laukumā ar 103:99 (23:25, 27:24, 33:30, 20:20) apspēlēja Atlantas "Hawks", sērijā izvirzoties vadībā ar 3-2.

Teicamu sniegumu demonstrēja "Wizards" basketbolists Bredlijs Bīls, kurš iemeta 27 punktus, kamēr 20 punktus un 14 rezultatīvas piespēles pievienoja Džons Vols.

Tikmēr "Hawks" labā ar 29 punktiem un 11 rezultatīvām piespēlēm izcēlās saspēles vadītājs no Vācijas Deniss Šrēders, kamēr Pols Milseps atzīmējās ar 21 punktu un 11 atlēkušajām bumbām.

Tieši šo abu sēriju uzvarētāji savā starpā sacentīsies Austrumu konferences pusfinālā. Tajā jau iekļuvusi pagājušā gada čempione Klīvlendas "Cavaliers", kas tajā cīnīsies pret Toronto "Raptors" vai Milvoki "Bucks". Šajā sērijā ar 3-2 vadībā atrodas "Raptors".

Rietumu konferences ceturtdaļfinālā Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanatonio "Spurs" ar 3-2 ir vadībā pret Memfisas "Grizzlies".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!